Zelerové hranolky

Zelerové hranolky sú chutnou náhradou zemiakov. Neobsahujú škrob, ale obsahujú široké spektrum potrebných živín. Prečo sú pre organizmus prospešnejšie ako klasické zemiakové si môžete prečítať v mojej knihe „Najedzte sa do štíhlosti“. U niektorých ľudí môže zeler vyvolať alergickú reakciu. Po dlhšej dobe zmenených stravovacích návykov sa tieto alergické reakcie u niektorých konzumentov už neobjavili.

Klinčeky znižujú množstvo hlienu v organizme a zvyšujú množstvo žlče. Odstraňujú parazitov a liečia plynatosť spôsobenú parazitmi v žalúdku, alebo črevách. Bobkový list pomáha pri bolesti kĺbov.

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Share on print

Postup

Na rozohriatý rastliny olej ochutený soľou a rozdrveným klinčekom, pridáme pripravené hranolky. Keďže som zástancom kreativity aj v kuchyni, neuvádzam množstvá jednotlivých ingrediencií. Postupne sa naučíte jedlá pripravovať tak, aby chutili práve vám.

Pridáme bobkový list a smažíme do zlatista. Po usmažení vyberieme na papierovú servitku, hranolky tak zbavíme prebytočného oleja.

Takto upravený zelerový koreň do podoby hranoliek, môžeme podávať s mäskom, či s rybami, alebo chutne upraveným tofu.

Fotogaléria

Potrebujeme

zeler
rastlinný olej
bobokový list
klinčeky
soľ

Ďalšie recepty

Lievance s bryndzou

Takže do tretice, recept s využitím petržlenu a petržlenovej vňate. O účinkoch petržlenu píšem tu : Petržlenové lupienky. A kedže som chcela vytvoriť recept v ktorom by bolo čo najviac chutí ( ajurvéda ich má šesť : sladkú, slanú, kyslú,

VIAC

Hrachová polievka

Je skutočne veľmi chutná. Je osviežujúca a majú ju rady aj malé deti. Hrášok vďaka mimoriadne vysokému obsahu bielkovín posilňuje vitalitu a stimuluje činnosť vyššej nervovej sústavy.

VIAC

Špenátová štrúdľa

Špenát je vynikajúcim zdrojom chlorofylu a kyseliny listovej. Môžme ho pridávať do čerstvých zeleninových štiav, alebo z času na čas pripraviť tento chutný koláč.

VIAC

Harmonické stravovanie

O základných princípoch môjho stravovania sa dozviete aj v sekcii Harmonické stravovanie