Závitky z pstruha lososovitého

V tomto recepte viacej využijeme petržlenovú vňať, ktorá bola kedysi veľmi populárna a mňa by veľmi potešilo, ak by sme jej vlastnosti vedeli využívať v čo najväčšej miere. Má vysoký podiel účinných a zdraviu prospešných látok, minerálov, vitamínov, bielkoviny a vlákniny. Ako som už spomínala v predchádzajúcom recepte, naše staré mamy ňou liečili hlavne problémy močových ciest a problémov s ľadvinami.

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Share on print

Postup

Na panvici ohrejete olej, pridáte nakrájaný por, fenikel a petržlenovú vňať. Všetko pod pokličkou podusíme asi 15 minút.

Medzitým si pripravíme filetky, ktoré mierne posolíme a potrieme rozdrveným čiernym korením. Pripravenú, udusenú zmes nanesieme na filetky, zrolujeme, zafixujem a poukladáme na panvicu na ktorej je buď roztopené maslo, alebo opäť môžeme použiť olej.

Filetky prudko osmažíme z každej strany, a na panvicu pridáme na prúžky nakrájané malé mrkvy, kúsky papriky. Prilejeme male množstvo vody a pod pokličkou dusíme asi 15 minút. Množstvo soli, korenia a tuku používajte podľa vlastného uváženia.

Ako prílohu odporúčam petržlenové lupienky

Fotogaléria

Potrebujeme

filety z pstruha lososoviteho
pór
fenikel
petržlenovú vňať
soľ
celé čierne korenie
môj Pikantný olej
malé mrkvičky
čerstvú papriku
limetku

Ďalšie recepty

Fenikel s kozím syrom

Keďže je vonku tak pochmúrno, zažiadalo sa mi niečo zelené a chutné. Takže fenikel s mojim milovaným kozím syrom. Ďalší z receptov, ktorého energetická hodnota je nižšia, ako množstvo energie, ktorú telo použije na jeho spracovanie.

VIAC

Harmonické stravovanie

O základných princípoch môjho stravovania sa dozviete aj v sekcii Harmonické stravovanie

Tieto stránky používajú súbory cookies, aby ste získali čo najlepší zážitok z ich prezerania.