Závitky z pstruha lososovitého

V tomto recepte viacej využijeme petržlenovú vňať, ktorá bola kedysi veľmi populárna a mňa by veľmi potešilo, ak by sme jej vlastnosti vedeli využívať v čo najväčšej miere. Má vysoký podiel účinných a zdraviu prospešných látok, minerálov, vitamínov, bielkoviny a vlákniny. Ako som už spomínala v predchádzajúcom recepte, naše staré mamy ňou liečili hlavne problémy močových ciest a problémov s ľadvinami.

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Share on print

Postup

Na panvici ohrejete olej, pridáte nakrájaný por, fenikel a petržlenovú vňať. Všetko pod pokličkou podusíme asi 15 minút.

Medzitým si pripravíme filetky, ktoré mierne posolíme a potrieme rozdrveným čiernym korením. Pripravenú, udusenú zmes nanesieme na filetky, zrolujeme, zafixujem a poukladáme na panvicu na ktorej je buď roztopené maslo, alebo opäť môžeme použiť olej.

Filetky prudko osmažíme z každej strany, a na panvicu pridáme na prúžky nakrájané malé mrkvy, kúsky papriky. Prilejeme male množstvo vody a pod pokličkou dusíme asi 15 minút. Množstvo soli, korenia a tuku používajte podľa vlastného uváženia.

Ako prílohu odporúčam petržlenové lupienky

Fotogaléria

Potrebujeme

filety z pstruha lososoviteho
pór
fenikel
petržlenovú vňať
soľ
celé čierne korenie
môj Pikantný olej
malé mrkvičky
čerstvú papriku
limetku

Ďalšie recepty

Pikantný olej

Radi si dochutíte už hotové jedlo pikantným olejom? Tento olej ja rada používam na ochutenie jedál ako v “ teplej“ tak aj pri príprave jedál v „studenej“ kuchyni.

VIAC

Výborný makovník

Pred časom som sľúbila, že pridám recept na makový koláč. Robím ho tak 2x do roka, lebo sladké veľmi nemusím a je troška náročný aj na financie, ale výsledok stojí za to 🙂

VIAC

Fenikel s kozím syrom

Keďže je vonku tak pochmúrno, zažiadalo sa mi niečo zelené a chutné. Takže fenikel s mojim milovaným kozím syrom. Ďalší z receptov, ktorého energetická hodnota je nižšia, ako množstvo energie, ktorú telo použije na jeho spracovanie.

VIAC

Harmonické stravovanie

O základných princípoch môjho stravovania sa dozviete aj v sekcii Harmonické stravovanie