Závitky z pstruha lososovitého

V tomto recepte viacej využijeme petržlenovú vňať, ktorá bola kedysi veľmi populárna a mňa by veľmi potešilo, ak by sme jej vlastnosti vedeli využívať v čo najväčšej miere. Má vysoký podiel účinných a zdraviu prospešných látok, minerálov, vitamínov, bielkoviny a vlákniny. Ako som už spomínala v predchádzajúcom recepte, naše staré mamy ňou liečili hlavne problémy močových ciest a problémov s ľadvinami.

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Share on print

Postup

Na panvici ohrejete olej, pridáte nakrájaný por, fenikel a petržlenovú vňať. Všetko pod pokličkou podusíme asi 15 minút.

Medzitým si pripravíme filetky, ktoré mierne posolíme a potrieme rozdrveným čiernym korením. Pripravenú, udusenú zmes nanesieme na filetky, zrolujeme, zafixujem a poukladáme na panvicu na ktorej je buď roztopené maslo, alebo opäť môžeme použiť olej.

Filetky prudko osmažíme z každej strany, a na panvicu pridáme na prúžky nakrájané malé mrkvy, kúsky papriky. Prilejeme male množstvo vody a pod pokličkou dusíme asi 15 minút. Množstvo soli, korenia a tuku používajte podľa vlastného uváženia.

Ako prílohu odporúčam petržlenové lupienky

Fotogaléria

Potrebujeme

filety z pstruha lososoviteho
pór
fenikel
petržlenovú vňať
soľ
celé čierne korenie
môj Pikantný olej
malé mrkvičky
čerstvú papriku
limetku

Ďalšie recepty

Petržlenové lupienky

Moju prácu už poznáte. Snažím sa tvoriť recepty tak, aby sme sa vrátili k prvotným produktom pestovateľov a pokiaľ je to možné, k naším domácim farmárom. Vnímam okolo seba dosť časté problémy žien, ale aj mužov s močovými cestami a

VIAC

Hokaido, fenikel, čakanka – ľahké jedlo

Máte chuť na ľahkú večeru, prípadne chcete vyskúšať novú prílohu k ryži či rybe? Máte doma dyne Hokaido ? Nech sa páči, ponúkam recept, ako si pripraviť chutný a zdravý obed. Ingrediencie sú pre 1 osobu. Jedlo je vhodné aj

VIAC

Harmonické stravovanie

O základných princípoch môjho stravovania sa dozviete aj v sekcii Harmonické stravovanie

Tieto stránky používajú súbory cookies, aby ste získali čo najlepší zážitok z ich prezerania.