Kokosový cukor ( kúpite v Zdravej výžive a je skvelý, lebo má nízky GI. Teda tento koláčik môžu aj cukrovkári ), vanilkový cukor, maslo a žľtka rozmixujeme na hladkú hmotu.
Pridáme pomletý mak a hrozienka. Primiešame na kocky nakrájané hrušky a penu vyšľahanú z 9tich bielkov.
Zmes vylejeme do formy, ktorú vystelieme papierom na pečenie. Pečieme pri 180tich stupňoch asi 45 minút. Je potrebný taky dlhý čas pečenia, aby sa prepiekol aj stred hmoty.
Keď sa na korpuse vytvorí zlatistá, chrumkavá krusta, koláč je hotový. Ešte teplý korpus natrieme džemom, najlepší je marhuľový či viničkový s nízkym obsahom cukru.
Na podobné koláče sa robia rôzne čokoládové polevy. Ja som to vyriešila tak ( keďže nemusím varené čokolády s rôznymi náhradami masla ), že som horkú, 70% tnú čokoládu nastrúhala priamo na džem. Tým, že bol korpus este teplý, nastrúhana čokoláda sa roztopila a po vychladnutí vytvorila súvislú vrstvu, ktorá sa tvári ako poleva :). Kto chce a má chuť, môžete si čokoládu posýpať strúhaným kokosom. Dobrú chuť