Valentínske jedlo z mušlí

„SLÁVKY“ sú vynikajúcim zdrojom bielkovín. Majú nízku kalorickú hodnotu, málo tuku, cholesterolu a naopak, vysoký obsah minerálov. Ak kupujete živé mušle ( nie zmrazené) zistite si dátum, do kedy ich máte použiť. Odporúčam čím skôr. Predávajú sa umyté, ale dobré je ich pred použitím opláchnuť pod tečúcou vodou. Je to afrodiziakum 🙂 Dbajte na to, aby ste ich dostatočne tepelne upravili.

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Share on print

Postup

Na prípravu mušlí použijeme olej, ktorý sme pripravovali v predchádzajúcom recepte ( nájdete ho na mojej webovej stránke, prípadne tu, na Harmonickom stravovaní ). Na panvicu s pripraveným olejom pridáme vetvičky čerstvej petržlenovej vňate a pridáme opláchnuté mušle. Mali by byť zatvorené, to je znak toho, že sú čerstvé. Jemné pootvorenie nie je škodlivé. Otvorené a mušle s poškodenou ulitou vyhoďte.

Podlejte asi 1dcl vody a pod pokrievkou duste 5 minút. Po piatich minútach mušle premiešame a dusíme ešte 5 – 10 minút, kým sa všetky neotvoria. Podávajte s mrkvovým pyré. (uvarenú, posolenú mrkvu rozmixujete s kúskom masla a štipkou rozdrveného čierneho korenia)

Dobrú chuť a krásneho Valentína :)

Fotogaléria

Potrebujeme

slávky
pikantný olej
petržlenová vňať
mrkva
maslo
čierne korenie

Ďalšie recepty

Pstruh s pórom a feniklom na rozmaríne a cviklový šalát

Cvikla obsahuje železo a vyvoláva zásaditú reakciu. Napomáha krvotvorbe. Obsahuje proteíny,sacharidy, vitamíny a minerály ( vápnik, fosfor, železo ). V mojich jedálničkoch sa vyskytuje veľmi často, práve kvôli vysokému obsahu VÁPNIKA a ŽELEZA. Ľudia trpiaci nedostatkom týchto látok, by ju

VIAC

Rýchle osviežujúce raňajky či desiata

Počas letných horúčav nás osvieži a súčasne aj zasýti nápoj z rastlinného mlieka (sójové, ryžové, mandľové či kokosové), čučoriedok, malín, či viničiek, alebo akéhokoľvek ovocia, ktoré vám prospieva.

VIAC

Harmonické stravovanie

O základných princípoch môjho stravovania sa dozviete aj v sekcii Harmonické stravovanie

Tieto stránky používajú súbory cookies, aby ste získali čo najlepší zážitok z ich prezerania.