Valentínske jedlo z mušlí

„SLÁVKY“ sú vynikajúcim zdrojom bielkovín. Majú nízku kalorickú hodnotu, málo tuku, cholesterolu a naopak, vysoký obsah minerálov. Ak kupujete živé mušle ( nie zmrazené) zistite si dátum, do kedy ich máte použiť. Odporúčam čím skôr. Predávajú sa umyté, ale dobré je ich pred použitím opláchnuť pod tečúcou vodou. Je to afrodiziakum 🙂 Dbajte na to, aby ste ich dostatočne tepelne upravili.

Postup

Na prípravu mušlí použijeme olej, ktorý sme pripravovali v predchádzajúcom recepte ( nájdete ho na mojej webovej stránke, prípadne tu, na Harmonickom stravovaní ). Na panvicu s pripraveným olejom pridáme vetvičky čerstvej petržlenovej vňate a pridáme opláchnuté mušle. Mali by byť zatvorené, to je znak toho, že sú čerstvé. Jemné pootvorenie nie je škodlivé. Otvorené a mušle s poškodenou ulitou vyhoďte.

Podlejte asi 1dcl vody a pod pokrievkou duste 5 minút. Po piatich minútach mušle premiešame a dusíme ešte 5 – 10 minút, kým sa všetky neotvoria. Podávajte s mrkvovým pyré. (uvarenú, posolenú mrkvu rozmixujete s kúskom masla a štipkou rozdrveného čierneho korenia)

Dobrú chuť a krásneho Valentína :)

Fotogaléria

Potrebujeme

slávky
pikantný olej
petržlenová vňať
mrkva
maslo
čierne korenie

Ďalšie recepty

Výborný makovník

Pred časom som sľúbila, že pridám recept na makový koláč. Robím ho tak 2x do roka, lebo sladké veľmi nemusím a je troška náročný aj na financie, ale výsledok stojí za to 🙂

VIAC

Východniarska „hrudka“

„Hrudka“ je jedným z typických veľkonočných jedál, hlavne v oblasti Šariša. Farbu a lahodnú chuť jej dodajú domáce produkty, ale ak nemáme iné, použijeme aj tie z obchodu.

VIAC

Pesto z medvedieho cesnaku

Táto bylinka získala názov podľa toho, že ju po zimnom spánku vyhľadávali medvede, ktoré si ňou čistili žalúdok a črevá od nevhodných baktérií, mikróbov a plesní. Tiež to bol zdroj minerálov a vitamínov. Naší predkovia boli kedysi dobrí pozorovatelia, vedeli,

VIAC

Harmonické stravovanie

O základných princípoch môjho stravovania sa dozviete aj v sekcii Harmonické stravovanie