Špenátová štrúdľa

Špenát je vynikajúcim zdrojom chlorofylu a kyseliny listovej. Môžme ho pridávať do čerstvých zeleninových štiav, alebo z času na čas pripraviť tento chutný koláč.

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Share on print

Postup

Lístkové cesto rozprestrieme, rozložíme na celú plochu umyté listy babe špenátu, na kolieska nakrájanú šalotku, na hrubom strúhadle nastrúhané udené tofu a zázvor, posolíme a posypeme rozdrveným čiernym korením.

Cesto so zmesou zrolujeme, povrch napicháme vidličkou. Pečieme v rozohriatej rúre 25 minút pri teplote 190 stupňov.

Upečenú štrúdľu necháme vychladnúť. Po vychladnutí nakrájame a podávame, buď s tekvicovou polievkou, alebo ako výživný, chutný a ľahký obed,so zeleninovým šalátom.

Fotogaléria

Potrebujeme

1ks udené tofu
hotové lístkové cesto
baby špenát
1 ks cibule / šalotka
zázvorový koreň
morskú soľ
celé čierne korenie (rozdrvíme ho)

Ďalšie recepty

Rizoto s cícerom

Cícer ( cizrna ) patrí medzi strukoviny. Obsahuje vitamíny A, E a hlavne B skupiny. Má v sebe veľké množstvo vlákniny. Ďalej je to draslík, vápnik, horčík, fosfor, železo. Svoje hodnoty nestráca ani varením, alebo konzervovaním. Preto v mojich receptoch

VIAC

Petržlenové lupienky

Moju prácu už poznáte. Snažím sa tvoriť recepty tak, aby sme sa vrátili k prvotným produktom pestovateľov a pokiaľ je to možné, k naším domácim farmárom. Vnímam okolo seba dosť časté problémy žien, ale aj mužov s močovými cestami a

VIAC

Rýchle osviežujúce raňajky či desiata

Počas letných horúčav nás osvieži a súčasne aj zasýti nápoj z rastlinného mlieka (sójové, ryžové, mandľové či kokosové), čučoriedok, malín, či viničiek, alebo akéhokoľvek ovocia, ktoré vám prospieva.

VIAC

Harmonické stravovanie

O základných princípoch môjho stravovania sa dozviete aj v sekcii Harmonické stravovanie