Špenátová štrúdľa

Špenát je vynikajúcim zdrojom chlorofylu a kyseliny listovej. Môžme ho pridávať do čerstvých zeleninových štiav, alebo z času na čas pripraviť tento chutný koláč.

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Share on print

Postup

Lístkové cesto rozprestrieme, rozložíme na celú plochu umyté listy babe špenátu, na kolieska nakrájanú šalotku, na hrubom strúhadle nastrúhané udené tofu a zázvor, posolíme a posypeme rozdrveným čiernym korením.

Cesto so zmesou zrolujeme, povrch napicháme vidličkou. Pečieme v rozohriatej rúre 25 minút pri teplote 190 stupňov.

Upečenú štrúdľu necháme vychladnúť. Po vychladnutí nakrájame a podávame, buď s tekvicovou polievkou, alebo ako výživný, chutný a ľahký obed,so zeleninovým šalátom.

Fotogaléria

Potrebujeme

1ks udené tofu
hotové lístkové cesto
baby špenát
1 ks cibule / šalotka
zázvorový koreň
morskú soľ
celé čierne korenie (rozdrvíme ho)

Ďalšie recepty

Avokádová nátierka – slané raňajky či olovrant

Vhodnou alternatívou sladkých raňajok alebo popoludňajšieho olovrantu je táto moja avokádová nátierka. Je rýchla na prípravu a súca je aj pre športovcov či vegetariánov. Ak si k nej urobíte hrianky a potriete cesnakom, môže sa tváriť ako vegetariánsky „tatarák“.

VIAC

Polievka z maslovej tekvice

Polievočka z tejto sezónnej zeleniny je veľmi vhodná ako druhá večera. Alebo ak prídete domov a máte chuť na niečo „zahrievajúce“, chutné a výživne.

VIAC

Harmonické stravovanie

O základných princípoch môjho stravovania sa dozviete aj v sekcii Harmonické stravovanie

Tieto stránky používajú súbory cookies, aby ste získali čo najlepší zážitok z ich prezerania.