Špargľová polievka

Najjednoduchšie je špargľu uvariť . Ja vám v tomto recepte ponúkam varenú, ochutenú cesnakom a sójovou smotanou. 100 gramov špargle má nízku kalorickú hodnotu a súčasne odvodňuje – info pre tie ženy, ktoré trápi celulitída :). Má vysoký obsah vlákniny, železa, draslíka a stopových prvkov, vitamínov a kyseliny listovej. Ak viete, že máte zvýšenú hladinu kyseliny močovej v krvi, treba sa vyhnúť konzumácii surovej špargli. Môže vyvolať záchvat dny. Varenú si z času na čas dopriať môžete. ( Po jej konzumácii sa prechodne zmení aróma moču )

Postup

Špargľu ošúpeme škrabkou na špargľu, alebo na zemiaky. Vrchnú, mäkšiu časť odkrojíme, a tú tuhšiu vložíme do posolenej vriacej vody.

Spolu s bobkovým listom a čiernym korením varíme 10 minút. Po uplynutí týchto desiatich minút pridáme aj mäkšiu časť špargle a varíme ešte ďalších 5 minút.

Odstavíme zo zdroja tepla, vyberieme bobkový list, pridáme strúčiky cesnaku a ponorným mixérom rozmixujeme do jednoliatej hmoty.

Malým deťom vadia kúsky vlákniny zo špargle, tak hmotu odporúčam precediť. Potom do polievky dolejte sójovú smotanu.

Fotogaléria

Potrebujeme

liter vody
10-12 ks surovej špargle
100 gramov sójovej smotany
3 bobkové listy
soľ
celé čierne korenie
dva – tri strúčiky cesnaku

Ďalšie recepty

Špenátová štrúdľa

Špenát je vynikajúcim zdrojom chlorofylu a kyseliny listovej. Môžme ho pridávať do čerstvých zeleninových štiav, alebo z času na čas pripraviť tento chutný koláč.

VIAC

Cuketové placky

Videli ste rozprávku „Ratatouille“ ? Základom tohto jedla je totiž CUKETA. Skúste do prípravy jedál zapojiť svoje deti. Napríklad už iba tým, že ju pôjdu s vami nakupovať, že im dovolíte zeleninu vyberať a tak ju budú aj spoznávať. A

VIAC

Lievance s bryndzou

Takže do tretice, recept s využitím petržlenu a petržlenovej vňate. O účinkoch petržlenu píšem tu : Petržlenové lupienky. A kedže som chcela vytvoriť recept v ktorom by bolo čo najviac chutí ( ajurvéda ich má šesť : sladkú, slanú, kyslú,

VIAC

Harmonické stravovanie

O základných princípoch môjho stravovania sa dozviete aj v sekcii Harmonické stravovanie