Špargľová polievka

Najjednoduchšie je špargľu uvariť . Ja vám v tomto recepte ponúkam varenú, ochutenú cesnakom a sójovou smotanou. 100 gramov špargle má nízku kalorickú hodnotu a súčasne odvodňuje – info pre tie ženy, ktoré trápi celulitída :). Má vysoký obsah vlákniny, železa, draslíka a stopových prvkov, vitamínov a kyseliny listovej. Ak viete, že máte zvýšenú hladinu kyseliny močovej v krvi, treba sa vyhnúť konzumácii surovej špargli. Môže vyvolať záchvat dny. Varenú si z času na čas dopriať môžete. ( Po jej konzumácii sa prechodne zmení aróma moču )

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Share on print

Postup

Špargľu ošúpeme škrabkou na špargľu, alebo na zemiaky. Vrchnú, mäkšiu časť odkrojíme, a tú tuhšiu vložíme do posolenej vriacej vody.

Spolu s bobkovým listom a čiernym korením varíme 10 minút. Po uplynutí týchto desiatich minút pridáme aj mäkšiu časť špargle a varíme ešte ďalších 5 minút.

Odstavíme zo zdroja tepla, vyberieme bobkový list, pridáme strúčiky cesnaku a ponorným mixérom rozmixujeme do jednoliatej hmoty.

Malým deťom vadia kúsky vlákniny zo špargle, tak hmotu odporúčam precediť. Potom do polievky dolejte sójovú smotanu.

Fotogaléria

Potrebujeme

liter vody
10-12 ks surovej špargle
100 gramov sójovej smotany
3 bobkové listy
soľ
celé čierne korenie
dva – tri strúčiky cesnaku

Ďalšie recepty

Závitky z pstruha lososovitého

V tomto recepte viacej využijeme petržlenovú vňať, ktorá bola kedysi veľmi populárna a mňa by veľmi potešilo, ak by sme jej vlastnosti vedeli využívať v čo najväčšej miere. Má vysoký podiel účinných a zdraviu prospešných látok, minerálov, vitamínov, bielkoviny a

VIAC

Hokaido, fenikel, čakanka – ľahké jedlo

Máte chuť na ľahkú večeru, prípadne chcete vyskúšať novú prílohu k ryži či rybe? Máte doma dyne Hokaido ? Nech sa páči, ponúkam recept, ako si pripraviť chutný a zdravý obed. Ingrediencie sú pre 1 osobu. Jedlo je vhodné aj

VIAC

Východniarska „hrudka“

„Hrudka“ je jedným z typických veľkonočných jedál, hlavne v oblasti Šariša. Farbu a lahodnú chuť jej dodajú domáce produkty, ale ak nemáme iné, použijeme aj tie z obchodu.

VIAC

Harmonické stravovanie

O základných princípoch môjho stravovania sa dozviete aj v sekcii Harmonické stravovanie