Pstruh s pórom a feniklom na rozmaríne a cviklový šalát

Cvikla obsahuje železo a vyvoláva zásaditú reakciu. Napomáha krvotvorbe. Obsahuje proteíny,sacharidy, vitamíny a minerály ( vápnik, fosfor, železo ). V mojich jedálničkoch sa vyskytuje veľmi často, práve kvôli vysokému obsahu VÁPNIKA a ŽELEZA. Ľudia trpiaci nedostatkom týchto látok, by ju mali konzumovať čo najčastejšie. Len jedno malé upozornenie. Cvikla obsahuje kyselinu šťavelovú, ktorá ale stráca svoje neblahé účinky tepelnou úpravou. Preto opatrne s jej prehnanou konzumáciou vo forme veľkého množstva surovej šťavy.

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Share on print

Postup

Maslom potrieme plech, na ktorý poukladáme rybu a nakrájanú zeleninu. Posolíme a pokoreníme. Prikryjeme alobalom.

Pri 190 stupňoch pečieme 45 minút. Po uplynutí tejto doby alobal odoberieme, a pečieme ešte asi 10 minút.

Cviklový šalát : uvarená a nastrúhana cvikla so surovým pórom, osolená morskou soľou a poliatá olejom (tu som použila olej z ostropestreca marianského)

Fotogaléria

Potrebujeme

Pstruh
3 ks feniklu 3 ks mladej cibuľky s vňaťou
na kolieska nakrájaný pór (množstvo podľa chuti)
soľ, rozdrvenú zmes čierneho a červeného korenia a rasce, 1/2 limetky
1 PL masla ( alebo masla Ghee)
Cvikla

Ďalšie recepty

Malinová pochúťka

Maliny v sebe okrem vynikajúcej chuti skrývajú aj veľa užitočných živín. Okrem toho, že podporujú imunitu, trávenie a krvotvorbu, sú aj urýchľovačom metabolizmu a čističom naších čriev. Musíte si ale dávať pozor aby sa neskazili, naozaj čerstvé vydržia len jeden

VIAC

Fenikel s kozím syrom

Keďže je vonku tak pochmúrno, zažiadalo sa mi niečo zelené a chutné. Takže fenikel s mojim milovaným kozím syrom. Ďalší z receptov, ktorého energetická hodnota je nižšia, ako množstvo energie, ktorú telo použije na jeho spracovanie.

VIAC

Harmonické stravovanie

O základných princípoch môjho stravovania sa dozviete aj v sekcii Harmonické stravovanie