Pstruh s pórom a feniklom na rozmaríne a cviklový šalát

Cvikla obsahuje železo a vyvoláva zásaditú reakciu. Napomáha krvotvorbe. Obsahuje proteíny,sacharidy, vitamíny a minerály ( vápnik, fosfor, železo ). V mojich jedálničkoch sa vyskytuje veľmi často, práve kvôli vysokému obsahu VÁPNIKA a ŽELEZA. Ľudia trpiaci nedostatkom týchto látok, by ju mali konzumovať čo najčastejšie. Len jedno malé upozornenie. Cvikla obsahuje kyselinu šťavelovú, ktorá ale stráca svoje neblahé účinky tepelnou úpravou. Preto opatrne s jej prehnanou konzumáciou vo forme veľkého množstva surovej šťavy.

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Share on print

Postup

Maslom potrieme plech, na ktorý poukladáme rybu a nakrájanú zeleninu. Posolíme a pokoreníme. Prikryjeme alobalom.

Pri 190 stupňoch pečieme 45 minút. Po uplynutí tejto doby alobal odoberieme, a pečieme ešte asi 10 minút.

Cviklový šalát : uvarená a nastrúhana cvikla so surovým pórom, osolená morskou soľou a poliatá olejom (tu som použila olej z ostropestreca marianského)

Fotogaléria

Potrebujeme

Pstruh
3 ks feniklu 3 ks mladej cibuľky s vňaťou
na kolieska nakrájaný pór (množstvo podľa chuti)
soľ, rozdrvenú zmes čierneho a červeného korenia a rasce, 1/2 limetky
1 PL masla ( alebo masla Ghee)
Cvikla

Ďalšie recepty

Pesto z medvedieho cesnaku

Táto bylinka získala názov podľa toho, že ju po zimnom spánku vyhľadávali medvede, ktoré si ňou čistili žalúdok a črevá od nevhodných baktérií, mikróbov a plesní. Tiež to bol zdroj minerálov a vitamínov. Naší predkovia boli kedysi dobrí pozorovatelia, vedeli,

VIAC

Avokádová nátierka – slané raňajky či olovrant

Vhodnou alternatívou sladkých raňajok alebo popoludňajšieho olovrantu je táto moja avokádová nátierka. Je rýchla na prípravu a súca je aj pre športovcov či vegetariánov. Ak si k nej urobíte hrianky a potriete cesnakom, môže sa tváriť ako vegetariánsky „tatarák“.

VIAC

Polievka z maslovej tekvice

Polievočka z tejto sezónnej zeleniny je veľmi vhodná ako druhá večera. Alebo ak prídete domov a máte chuť na niečo „zahrievajúce“, chutné a výživne.

VIAC

Harmonické stravovanie

O základných princípoch môjho stravovania sa dozviete aj v sekcii Harmonické stravovanie