Pstruh s pórom a feniklom na rozmaríne a cviklový šalát

Cvikla obsahuje železo a vyvoláva zásaditú reakciu. Napomáha krvotvorbe. Obsahuje proteíny,sacharidy, vitamíny a minerály ( vápnik, fosfor, železo ). V mojich jedálničkoch sa vyskytuje veľmi často, práve kvôli vysokému obsahu VÁPNIKA a ŽELEZA. Ľudia trpiaci nedostatkom týchto látok, by ju mali konzumovať čo najčastejšie. Len jedno malé upozornenie. Cvikla obsahuje kyselinu šťavelovú, ktorá ale stráca svoje neblahé účinky tepelnou úpravou. Preto opatrne s jej prehnanou konzumáciou vo forme veľkého množstva surovej šťavy.

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Share on print

Postup

Maslom potrieme plech, na ktorý poukladáme rybu a nakrájanú zeleninu. Posolíme a pokoreníme. Prikryjeme alobalom.

Pri 190 stupňoch pečieme 45 minút. Po uplynutí tejto doby alobal odoberieme, a pečieme ešte asi 10 minút.

Cviklový šalát : uvarená a nastrúhana cvikla so surovým pórom, osolená morskou soľou a poliatá olejom (tu som použila olej z ostropestreca marianského)

Fotogaléria

Potrebujeme

Pstruh
3 ks feniklu 3 ks mladej cibuľky s vňaťou
na kolieska nakrájaný pór (množstvo podľa chuti)
soľ, rozdrvenú zmes čierneho a červeného korenia a rasce, 1/2 limetky
1 PL masla ( alebo masla Ghee)
Cvikla

Ďalšie recepty

Raňajkový koláč

Prvý týždeň mojej 28čky z knihy „Najedzte sa do štíhlosti 1“ obsahuje raňajky, ktoré sú zdravé, sladké, sýte, objemovo dostatočné, len niektorým ľuďom náročné na prípravu :). ( Odporúčam zadovážiť si krájač/strúhač zeleniny, a raňajky budete mať hotové v priebehu

VIAC

Cuketové placky

Videli ste rozprávku „Ratatouille“ ? Základom tohto jedla je totiž CUKETA. Skúste do prípravy jedál zapojiť svoje deti. Napríklad už iba tým, že ju pôjdu s vami nakupovať, že im dovolíte zeleninu vyberať a tak ju budú aj spoznávať. A

VIAC

Pikantný olej

Radi si dochutíte už hotové jedlo pikantným olejom? Tento olej ja rada používam na ochutenie jedál ako v “ teplej“ tak aj pri príprave jedál v „studenej“ kuchyni.

VIAC

Harmonické stravovanie

O základných princípoch môjho stravovania sa dozviete aj v sekcii Harmonické stravovanie