Pstruh s pórom a feniklom na rozmaríne a cviklový šalát

Cvikla obsahuje železo a vyvoláva zásaditú reakciu. Napomáha krvotvorbe. Obsahuje proteíny,sacharidy, vitamíny a minerály ( vápnik, fosfor, železo ). V mojich jedálničkoch sa vyskytuje veľmi často, práve kvôli vysokému obsahu VÁPNIKA a ŽELEZA. Ľudia trpiaci nedostatkom týchto látok, by ju mali konzumovať čo najčastejšie. Len jedno malé upozornenie. Cvikla obsahuje kyselinu šťavelovú, ktorá ale stráca svoje neblahé účinky tepelnou úpravou. Preto opatrne s jej prehnanou konzumáciou vo forme veľkého množstva surovej šťavy.

Postup

Maslom potrieme plech, na ktorý poukladáme rybu a nakrájanú zeleninu. Posolíme a pokoreníme. Prikryjeme alobalom.

Pri 190 stupňoch pečieme 45 minút. Po uplynutí tejto doby alobal odoberieme, a pečieme ešte asi 10 minút.

Cviklový šalát : uvarená a nastrúhana cvikla so surovým pórom, osolená morskou soľou a poliatá olejom (tu som použila olej z ostropestreca marianského)

Fotogaléria

Potrebujeme

Pstruh
3 ks feniklu 3 ks mladej cibuľky s vňaťou
na kolieska nakrájaný pór (množstvo podľa chuti)
soľ, rozdrvenú zmes čierneho a červeného korenia a rasce, 1/2 limetky
1 PL masla ( alebo masla Ghee)
Cvikla

Ďalšie recepty

„Rezníky“ z kvetov čiernej bazy

Baza čierna, pôsobí ako antioxidant, chráni bunkové membrány pred pôsobením voľných radikálov a spomaľuje proces starnutia buniek rastlín ako aj buniek človeka. Píšu na Wikipedii 🙂 Vyskytuje sa na okraji listnatých lesov ( ja som ju nazbierala priamo v lese

VIAC

Hokaido, fenikel, čakanka – ľahké jedlo

Máte chuť na ľahkú večeru, prípadne chcete vyskúšať novú prílohu k ryži či rybe? Máte doma dyne Hokaido ? Nech sa páči, ponúkam recept, ako si pripraviť chutný a zdravý obed. Ingrediencie sú pre 1 osobu. Jedlo je vhodné aj

VIAC

Závitky z pstruha lososovitého

V tomto recepte viacej využijeme petržlenovú vňať, ktorá bola kedysi veľmi populárna a mňa by veľmi potešilo, ak by sme jej vlastnosti vedeli využívať v čo najväčšej miere. Má vysoký podiel účinných a zdraviu prospešných látok, minerálov, vitamínov, bielkoviny a

VIAC

Harmonické stravovanie

O základných princípoch môjho stravovania sa dozviete aj v sekcii Harmonické stravovanie