Príprava ružičkového kelu

Potrebujeme: ružičkový kel, maslo ghee (rastlinný olej), cibuľu, cesnak, čili papričku (nemusí byť), soľ, celé čierne korenie, rastlinnú smotanu

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Share on print

Postup

Na osolenom a okorenenom tuku osmažíme na tenké prúžky nakrájanú cibuľu, pridáme (ak chcete) čili papričku a na štvrťky nakrájané 3 strúčiky cesnaku. Osmažíme. Pridáme na polky či štvrťky nakrájané hlavičky ružičkového kelu, chvíľku orestujeme a zalejeme vodou tak, aby voda presahovala asi 1 cm (nie viac) nad zmesou. Pod pokrievkou na miernom ohni uvaríme a v závere zalejeme rastlinnou smotanou. Dochuťte si to podľa vlastnej chuti soľou či korením. :)

Fotogaléria

Potrebujeme

ružičkový kel, maslo ghee (rastlinný olej), cibuľu, cesnak, čili papričku (nemusí byť), soľ, celé čierne korenie, rastlinnú smotanu

Ďalšie recepty

Špargľová polievka

Najjednoduchšie je špargľu uvariť . Ja vám v tomto recepte ponúkam varenú, ochutenú cesnakom a sójovou smotanou. 100 gramov špargle má nízku kalorickú hodnotu a súčasne odvodňuje – info pre tie ženy, ktoré trápi celulitída :). Má vysoký obsah vlákniny,

VIAC

Východniarska „hrudka“

„Hrudka“ je jedným z typických veľkonočných jedál, hlavne v oblasti Šariša. Farbu a lahodnú chuť jej dodajú domáce produkty, ale ak nemáme iné, použijeme aj tie z obchodu.

VIAC

Fenikel s kozím syrom

Keďže je vonku tak pochmúrno, zažiadalo sa mi niečo zelené a chutné. Takže fenikel s mojim milovaným kozím syrom. Ďalší z receptov, ktorého energetická hodnota je nižšia, ako množstvo energie, ktorú telo použije na jeho spracovanie.

VIAC

Harmonické stravovanie

O základných princípoch môjho stravovania sa dozviete aj v sekcii Harmonické stravovanie