Príprava ružičkového kelu

Potrebujeme: ružičkový kel, maslo ghee (rastlinný olej), cibuľu, cesnak, čili papričku (nemusí byť), soľ, celé čierne korenie, rastlinnú smotanu

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Share on print

Postup

Na osolenom a okorenenom tuku osmažíme na tenké prúžky nakrájanú cibuľu, pridáme (ak chcete) čili papričku a na štvrťky nakrájané 3 strúčiky cesnaku. Osmažíme. Pridáme na polky či štvrťky nakrájané hlavičky ružičkového kelu, chvíľku orestujeme a zalejeme vodou tak, aby voda presahovala asi 1 cm (nie viac) nad zmesou. Pod pokrievkou na miernom ohni uvaríme a v závere zalejeme rastlinnou smotanou. Dochuťte si to podľa vlastnej chuti soľou či korením. :)

Fotogaléria

Potrebujeme

ružičkový kel, maslo ghee (rastlinný olej), cibuľu, cesnak, čili papričku (nemusí byť), soľ, celé čierne korenie, rastlinnú smotanu

Ďalšie recepty

Polievka z maslovej tekvice

Polievočka z tejto sezónnej zeleniny je veľmi vhodná ako druhá večera. Alebo ak prídete domov a máte chuť na niečo „zahrievajúce“, chutné a výživne.

VIAC

Lenivá štrúdľa

Tento koláčik mám zaradený v kapitole „Nezdravé mlsky“. Odporúčam ho, keď idete program 5:2. Môžete si k nemu dať kávičku, alebo nápoj z varených jabĺk, ktorý mi robievala moja stará mama. Nebojte sa množstva strúhaných jabĺk v koláči. Pokojne si

VIAC

Rizoto s cícerom

Cícer ( cizrna ) patrí medzi strukoviny. Obsahuje vitamíny A, E a hlavne B skupiny. Má v sebe veľké množstvo vlákniny. Ďalej je to draslík, vápnik, horčík, fosfor, železo. Svoje hodnoty nestráca ani varením, alebo konzervovaním. Preto v mojich receptoch

VIAC

Harmonické stravovanie

O základných princípoch môjho stravovania sa dozviete aj v sekcii Harmonické stravovanie

Tieto stránky používajú súbory cookies, aby ste získali čo najlepší zážitok z ich prezerania.