Príprava ružičkového kelu

Potrebujeme: ružičkový kel, maslo ghee (rastlinný olej), cibuľu, cesnak, čili papričku (nemusí byť), soľ, celé čierne korenie, rastlinnú smotanu

Postup

Na osolenom a okorenenom tuku osmažíme na tenké prúžky nakrájanú cibuľu, pridáme (ak chcete) čili papričku a na štvrťky nakrájané 3 strúčiky cesnaku. Osmažíme. Pridáme na polky či štvrťky nakrájané hlavičky ružičkového kelu, chvíľku orestujeme a zalejeme vodou tak, aby voda presahovala asi 1 cm (nie viac) nad zmesou. Pod pokrievkou na miernom ohni uvaríme a v závere zalejeme rastlinnou smotanou. Dochuťte si to podľa vlastnej chuti soľou či korením. ????

Čo potrebujeme

  • ružičkový kel
  • maslo ghee (rastlinný olej)
  • cibuľu
  • cesnak
  • čili papričku (nemusí byť)
  • soľ
  • celé čierne korenie
  • rastlinnú smotanu

Fotogaléria k receptu "Príprava ružičkového kelu"

Máte otázku? Napíšte nám.

Máte otázku ohľadom donášky?
Zavolajte nám.