Polievka z maslovej tekvice

Polievočka z tejto sezónnej zeleniny je veľmi vhodná ako druhá večera. Alebo ak prídete domov a máte chuť na niečo „zahrievajúce“, chutné a výživne.

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Share on print

Postup

V mažiari rozdrvíme korenie, zázvor, a morskú soľ. Tekvicu zbavíme jaderníka a nakrájame na kocky.

Na rozohriatej panvici roztopíme maslo Ghee, orestujeme cibuľu a pridáme rozdrvenú zmes korenia, zázvoru a soli. Na orestovanú cibuľu a zmes korenia pridme nakrájané kocky tekvice, zalejeme vodou a varíme do mäkka.

Uvarenú zmes rozmixujeme. Vlejeme do hrnca, pridáme sójovú smotanu ( alebo kokosové mlieko, alebo mandľovú smotanu ) a rozhabarkujeme.

Uvarenú polievku ozdobíme petržlenovou vňaťou ( obsahuje kremík, ktorý vplýva na kvalitu pleti, nechtov, vlasov..). Môžeme ju podávať so špenátovou štrúdľou ( „Najedzte sa do štíhlosti 1“ ).

Fotogaléria

Potrebujeme

450 – 500 gr. maslovú tekvicu
zázvorový koreň veľkosti palca
veľkú lyžicu masla Gee (alebo rastlinného oleja)
celé čierne a červené korenie
morskú soľ
petržlenovú vňať
100 gramov smotany ( sójovej, alebo mandľovej ) alebo kokosové mlieko

Ďalšie recepty

Rizoto s cícerom

Cícer ( cizrna ) patrí medzi strukoviny. Obsahuje vitamíny A, E a hlavne B skupiny. Má v sebe veľké množstvo vlákniny. Ďalej je to draslík, vápnik, horčík, fosfor, železo. Svoje hodnoty nestráca ani varením, alebo konzervovaním. Preto v mojich receptoch

VIAC

Zelerové hranolky

Zelerové hranolky sú chutnou náhradou zemiakov. Neobsahujú škrob, ale obsahujú široké spektrum potrebných živín. Prečo sú pre organizmus prospešnejšie ako klasické zemiakové si môžete prečítať v mojej knihe „Najedzte sa do štíhlosti“. U niektorých ľudí môže zeler vyvolať alergickú reakciu.

VIAC

Hrachová polievka

Je skutočne veľmi chutná. Je osviežujúca a majú ju rady aj malé deti. Hrášok vďaka mimoriadne vysokému obsahu bielkovín posilňuje vitalitu a stimuluje činnosť vyššej nervovej sústavy.

VIAC

Harmonické stravovanie

O základných princípoch môjho stravovania sa dozviete aj v sekcii Harmonické stravovanie