Polievka z maslovej tekvice

Polievočka z tejto sezónnej zeleniny je veľmi vhodná ako druhá večera. Alebo ak prídete domov a máte chuť na niečo „zahrievajúce“, chutné a výživne.

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Share on print

Postup

V mažiari rozdrvíme korenie, zázvor, a morskú soľ. Tekvicu zbavíme jaderníka a nakrájame na kocky.

Na rozohriatej panvici roztopíme maslo Ghee, orestujeme cibuľu a pridáme rozdrvenú zmes korenia, zázvoru a soli. Na orestovanú cibuľu a zmes korenia pridme nakrájané kocky tekvice, zalejeme vodou a varíme do mäkka.

Uvarenú zmes rozmixujeme. Vlejeme do hrnca, pridáme sójovú smotanu ( alebo kokosové mlieko, alebo mandľovú smotanu ) a rozhabarkujeme.

Uvarenú polievku ozdobíme petržlenovou vňaťou ( obsahuje kremík, ktorý vplýva na kvalitu pleti, nechtov, vlasov..). Môžeme ju podávať so špenátovou štrúdľou ( „Najedzte sa do štíhlosti 1“ ).

Fotogaléria

Potrebujeme

450 – 500 gr. maslovú tekvicu
zázvorový koreň veľkosti palca
veľkú lyžicu masla Gee (alebo rastlinného oleja)
celé čierne a červené korenie
morskú soľ
petržlenovú vňať
100 gramov smotany ( sójovej, alebo mandľovej ) alebo kokosové mlieko

Ďalšie recepty

Lenivá štrúdľa

Tento koláčik mám zaradený v kapitole „Nezdravé mlsky“. Odporúčam ho, keď idete program 5:2. Môžete si k nemu dať kávičku, alebo nápoj z varených jabĺk, ktorý mi robievala moja stará mama. Nebojte sa množstva strúhaných jabĺk v koláči. Pokojne si

VIAC

Príprava ružičkového kelu

Potrebujeme: ružičkový kel, maslo ghee (rastlinný olej), cibuľu, cesnak, čili papričku (nemusí byť), soľ, celé čierne korenie, rastlinnú smotanu

VIAC

Maslo GHEE

V mojej kuchyni často používam maslo GHEE.  Je to druh „prečisteného“ masla. Používala ho už aj moja stará mama, a myslím, že veľa iných babičiek. Neviem, či vedeli o jeho pozitívnych účinkoch na ľudský organizmus, skôr si myslím, že túto

VIAC

Harmonické stravovanie

O základných princípoch môjho stravovania sa dozviete aj v sekcii Harmonické stravovanie