Polievka z maslovej tekvice

Polievočka z tejto sezónnej zeleniny je veľmi vhodná ako druhá večera. Alebo ak prídete domov a máte chuť na niečo „zahrievajúce“, chutné a výživne.

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Share on print

Postup

V mažiari rozdrvíme korenie, zázvor, a morskú soľ. Tekvicu zbavíme jaderníka a nakrájame na kocky.

Na rozohriatej panvici roztopíme maslo Ghee, orestujeme cibuľu a pridáme rozdrvenú zmes korenia, zázvoru a soli. Na orestovanú cibuľu a zmes korenia pridme nakrájané kocky tekvice, zalejeme vodou a varíme do mäkka.

Uvarenú zmes rozmixujeme. Vlejeme do hrnca, pridáme sójovú smotanu ( alebo kokosové mlieko, alebo mandľovú smotanu ) a rozhabarkujeme.

Uvarenú polievku ozdobíme petržlenovou vňaťou ( obsahuje kremík, ktorý vplýva na kvalitu pleti, nechtov, vlasov..). Môžeme ju podávať so špenátovou štrúdľou ( „Najedzte sa do štíhlosti 1“ ).

Fotogaléria

Potrebujeme

450 – 500 gr. maslovú tekvicu
zázvorový koreň veľkosti palca
veľkú lyžicu masla Gee (alebo rastlinného oleja)
celé čierne a červené korenie
morskú soľ
petržlenovú vňať
100 gramov smotany ( sójovej, alebo mandľovej ) alebo kokosové mlieko

Ďalšie recepty

Špenátová štrúdľa

Špenát je vynikajúcim zdrojom chlorofylu a kyseliny listovej. Môžme ho pridávať do čerstvých zeleninových štiav, alebo z času na čas pripraviť tento chutný koláč.

VIAC

Závitky z pstruha lososovitého

V tomto recepte viacej využijeme petržlenovú vňať, ktorá bola kedysi veľmi populárna a mňa by veľmi potešilo, ak by sme jej vlastnosti vedeli využívať v čo najväčšej miere. Má vysoký podiel účinných a zdraviu prospešných látok, minerálov, vitamínov, bielkoviny a

VIAC

Harmonické stravovanie

O základných princípoch môjho stravovania sa dozviete aj v sekcii Harmonické stravovanie

Tieto stránky používajú súbory cookies, aby ste získali čo najlepší zážitok z ich prezerania.