Pikantný olej

Radi si dochutíte už hotové jedlo pikantným olejom? Tento olej ja rada používam na ochutenie jedál ako v “ teplej“ tak aj pri príprave jedál v „studenej“ kuchyni.

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Share on print

Postup

Sušený rozmarín, celé korenie, soľ, sušené čili papričky rozdrvíme. Vsypeme do oleja. Pridáme na plátky nakrájaný cesnak, čerstvé čili papričky a vetvičky bazalky. Dolejeme olej a necháme v tme a chlade odstáť minimálne 36 hodín.

Fotogaléria

Potrebujeme

sušený rozmarín
celé farebné korenie
himalajskú ( morskú ) soľ
bobkový list
strúčiky cesnaku
čili papričky
čerstvú bazalku
olivový olej

Ďalšie recepty

Príprava ružičkového kelu

Potrebujeme: ružičkový kel, maslo ghee (rastlinný olej), cibuľu, cesnak, čili papričku (nemusí byť), soľ, celé čierne korenie, rastlinnú smotanu

VIAC

Lievance s bryndzou

Takže do tretice, recept s využitím petržlenu a petržlenovej vňate. O účinkoch petržlenu píšem tu : Petržlenové lupienky. A kedže som chcela vytvoriť recept v ktorom by bolo čo najviac chutí ( ajurvéda ich má šesť : sladkú, slanú, kyslú,

VIAC

Harmonické stravovanie

O základných princípoch môjho stravovania sa dozviete aj v sekcii Harmonické stravovanie