Petržlenové lupienky

Moju prácu už poznáte. Snažím sa tvoriť recepty tak, aby sme sa vrátili k prvotným produktom pestovateľov a pokiaľ je to možné, k naším domácim farmárom. Vnímam okolo seba dosť časté problémy žien, ale aj mužov s močovými cestami a obličkami. Vynikajúcim prostriedkom na prírodné liečenie, bez užívania rôznych suplementov je petržlen. Možeme ho využiť celý a nie len v nedeľnajšej polievke :). Je močopudný a má blahodárne účinky na trávenie, imunitu, vylučovanie a vôbec na celý organizmus. Močové cesty a ľadviny sa nám poďakujú bezproblemovým fungovaním. Petržlenová vňať je okrem iného aj vynikajúcim zdrojom vápnika.

V tomto recpte použijeme celý petržlen, teda ako koreň, tak aj vňať. Vynikajúca a chutná príloha.

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Share on print

Postup

Koreň očistíme a škrabkou vytvoríme lupienky. Na panvici rozpustíme maslo ktoré posolíme. Pridáme rozdrvené čierne korenie,petržlenové lupienky, pozdĺžne nakrájanú zelenú cibuľku, zľahka premiešame a krátko osmažíme. Prilejeme vodu a pod pokličkou dusíme do vyparenia vody.

Fotogaléria

Potrebujeme

petržlenový koreň
vňať
lyžičku masla ( alebo Ghee)
dve zelené cibuľky
morskú ( himalajskú ) soľ
celé trojfarebné korenie
asi pol dcl vody.

Ďalšie recepty

Cuketové placky

Videli ste rozprávku „Ratatouille“ ? Základom tohto jedla je totiž CUKETA. Skúste do prípravy jedál zapojiť svoje deti. Napríklad už iba tým, že ju pôjdu s vami nakupovať, že im dovolíte zeleninu vyberať a tak ju budú aj spoznávať. A

VIAC

Závitky z pstruha lososovitého

V tomto recepte viacej využijeme petržlenovú vňať, ktorá bola kedysi veľmi populárna a mňa by veľmi potešilo, ak by sme jej vlastnosti vedeli využívať v čo najväčšej miere. Má vysoký podiel účinných a zdraviu prospešných látok, minerálov, vitamínov, bielkoviny a

VIAC

Harmonické stravovanie

O základných princípoch môjho stravovania sa dozviete aj v sekcii Harmonické stravovanie