Petržlenové lupienky

Moju prácu už poznáte. Snažím sa tvoriť recepty tak, aby sme sa vrátili k prvotným produktom pestovateľov a pokiaľ je to možné, k naším domácim farmárom. Vnímam okolo seba dosť časté problémy žien, ale aj mužov s močovými cestami a obličkami. Vynikajúcim prostriedkom na prírodné liečenie, bez užívania rôznych suplementov je petržlen. Možeme ho využiť celý a nie len v nedeľnajšej polievke :). Je močopudný a má blahodárne účinky na trávenie, imunitu, vylučovanie a vôbec na celý organizmus. Močové cesty a ľadviny sa nám poďakujú bezproblemovým fungovaním. Petržlenová vňať je okrem iného aj vynikajúcim zdrojom vápnika.

V tomto recpte použijeme celý petržlen, teda ako koreň, tak aj vňať. Vynikajúca a chutná príloha.

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Share on print

Postup

Koreň očistíme a škrabkou vytvoríme lupienky. Na panvici rozpustíme maslo ktoré posolíme. Pridáme rozdrvené čierne korenie,petržlenové lupienky, pozdĺžne nakrájanú zelenú cibuľku, zľahka premiešame a krátko osmažíme. Prilejeme vodu a pod pokličkou dusíme do vyparenia vody.

Fotogaléria

Potrebujeme

petržlenový koreň
vňať
lyžičku masla ( alebo Ghee)
dve zelené cibuľky
morskú ( himalajskú ) soľ
celé trojfarebné korenie
asi pol dcl vody.

Ďalšie recepty

Valentínske jedlo z mušlí

„SLÁVKY“ sú vynikajúcim zdrojom bielkovín. Majú nízku kalorickú hodnotu, málo tuku, cholesterolu a naopak, vysoký obsah minerálov. Ak kupujete živé mušle ( nie zmrazené) zistite si dátum, do kedy ich máte použiť. Odporúčam čím skôr. Predávajú sa umyté, ale dobré

VIAC

Avokádová nátierka – slané raňajky či olovrant

Vhodnou alternatívou sladkých raňajok alebo popoludňajšieho olovrantu je táto moja avokádová nátierka. Je rýchla na prípravu a súca je aj pre športovcov či vegetariánov. Ak si k nej urobíte hrianky a potriete cesnakom, môže sa tváriť ako vegetariánsky „tatarák“.

VIAC

Rizoto s cícerom

Cícer ( cizrna ) patrí medzi strukoviny. Obsahuje vitamíny A, E a hlavne B skupiny. Má v sebe veľké množstvo vlákniny. Ďalej je to draslík, vápnik, horčík, fosfor, železo. Svoje hodnoty nestráca ani varením, alebo konzervovaním. Preto v mojich receptoch

VIAC

Harmonické stravovanie

O základných princípoch môjho stravovania sa dozviete aj v sekcii Harmonické stravovanie