Petržlenové lupienky

Moju prácu už poznáte. Snažím sa tvoriť recepty tak, aby sme sa vrátili k prvotným produktom pestovateľov a pokiaľ je to možné, k naším domácim farmárom. Vnímam okolo seba dosť časté problémy žien, ale aj mužov s močovými cestami a obličkami. Vynikajúcim prostriedkom na prírodné liečenie, bez užívania rôznych suplementov je petržlen. Možeme ho využiť celý a nie len v nedeľnajšej polievke :). Je močopudný a má blahodárne účinky na trávenie, imunitu, vylučovanie a vôbec na celý organizmus. Močové cesty a ľadviny sa nám poďakujú bezproblemovým fungovaním. Petržlenová vňať je okrem iného aj vynikajúcim zdrojom vápnika.

V tomto recpte použijeme celý petržlen, teda ako koreň, tak aj vňať. Vynikajúca a chutná príloha.

Postup

Koreň očistíme a škrabkou vytvoríme lupienky. Na panvici rozpustíme maslo ktoré posolíme. Pridáme rozdrvené čierne korenie,petržlenové lupienky, pozdĺžne nakrájanú zelenú cibuľku, zľahka premiešame a krátko osmažíme. Prilejeme vodu a pod pokličkou dusíme do vyparenia vody.

Fotogaléria

Potrebujeme

petržlenový koreň
vňať
lyžičku masla ( alebo Ghee)
dve zelené cibuľky
morskú ( himalajskú ) soľ
celé trojfarebné korenie
asi pol dcl vody.

Ďalšie recepty

Orechový koláč aj pre začiatočníčky

Takýto skvelý orechový koláčik zvládne isto aj začínajúca gazdinka. Príprava je jednoduchá, ale výsledok stojí za to. Všetky prsty si oblížete! Ešte dodávam – do cesta si môžeme, ale nemusíme, pridať citrónovú kôru, 2 PL kakaa a vanilkový cukor –

VIAC

Cuketové placky

Videli ste rozprávku „Ratatouille“ ? Základom tohto jedla je totiž CUKETA. Skúste do prípravy jedál zapojiť svoje deti. Napríklad už iba tým, že ju pôjdu s vami nakupovať, že im dovolíte zeleninu vyberať a tak ju budú aj spoznávať. A

VIAC

Špenátová štrúdľa

Špenát je vynikajúcim zdrojom chlorofylu a kyseliny listovej. Môžme ho pridávať do čerstvých zeleninových štiav, alebo z času na čas pripraviť tento chutný koláč.

VIAC

Harmonické stravovanie

O základných princípoch môjho stravovania sa dozviete aj v sekcii Harmonické stravovanie