Orechový koláč aj pre začiatočníčky

Takýto skvelý orechový koláčik zvládne isto aj začínajúca gazdinka. Príprava je jednoduchá, ale výsledok stojí za to. Všetky prsty si oblížete!
Ešte dodávam – do cesta si môžeme, ale nemusíme, pridať citrónovú kôru, 2 PL kakaa a vanilkový cukor – bude mať trošku inú chuť, už ako sa komu pozdáva 🙂

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Share on print

Postup

Oddelíme bielka a žĺtok z vajíčok. Žĺtka, olej, jablká, múku (alebo krupicu), cukor, orechy a sódu spolu zmiešame. Z bielok vyšľaháme tuhý sneh a zľahka ho primiešame do cesta, ktoré vyklopíne na papier na pečenie. Odporúčam rozmer plechu 35x38cm.

Rúru predhrejeme na 190 stupňov, vložíme cesto a pečieme 25 minút.
Po vybratí potrieme korpus džemom a posypeme ho strúhaným kokosom.

Ak máte chuť, môžete poliať kokosovou smotanou či vaječným koňakom. U mňa vyhráva druhá možnosť :)

Fotogaléria

Potrebujeme

½ kg šťavnatých strúhaných jabĺk
250 g hrubej špaldovej múky (alebo krupice)
300 g kokosového alebo trstinového cukru
½ kg mletých orechov
2 ČL sódy bikarbóny
2 dcl oleja
4 vajcia
kyslastý džem (na potretie korpusu)
strúhaný kokos (na posypanie)

Ďalšie recepty

Polievka z maslovej tekvice

Polievočka z tejto sezónnej zeleniny je veľmi vhodná ako druhá večera. Alebo ak prídete domov a máte chuť na niečo „zahrievajúce“, chutné a výživne.

VIAC

Špargľová polievka

Najjednoduchšie je špargľu uvariť . Ja vám v tomto recepte ponúkam varenú, ochutenú cesnakom a sójovou smotanou. 100 gramov špargle má nízku kalorickú hodnotu a súčasne odvodňuje – info pre tie ženy, ktoré trápi celulitída :). Má vysoký obsah vlákniny,

VIAC

Harmonické stravovanie

O základných princípoch môjho stravovania sa dozviete aj v sekcii Harmonické stravovanie