Orechový koláč aj pre začiatočníčky

Takýto skvelý orechový koláčik zvládne isto aj začínajúca gazdinka. Príprava je jednoduchá, ale výsledok stojí za to. Všetky prsty si oblížete!
Ešte dodávam – do cesta si môžeme, ale nemusíme, pridať citrónovú kôru, 2 PL kakaa a vanilkový cukor – bude mať trošku inú chuť, už ako sa komu pozdáva 🙂

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Share on print

Postup

Oddelíme bielka a žĺtok z vajíčok. Žĺtka, olej, jablká, múku (alebo krupicu), cukor, orechy a sódu spolu zmiešame. Z bielok vyšľaháme tuhý sneh a zľahka ho primiešame do cesta, ktoré vyklopíne na papier na pečenie. Odporúčam rozmer plechu 35x38cm.

Rúru predhrejeme na 190 stupňov, vložíme cesto a pečieme 25 minút.
Po vybratí potrieme korpus džemom a posypeme ho strúhaným kokosom.

Ak máte chuť, môžete poliať kokosovou smotanou či vaječným koňakom. U mňa vyhráva druhá možnosť :)

Fotogaléria

Potrebujeme

½ kg šťavnatých strúhaných jabĺk
250 g hrubej špaldovej múky (alebo krupice)
300 g kokosového alebo trstinového cukru
½ kg mletých orechov
2 ČL sódy bikarbóny
2 dcl oleja
4 vajcia
kyslastý džem (na potretie korpusu)
strúhaný kokos (na posypanie)

Ďalšie recepty

Rýchle osviežujúce raňajky či desiata

Počas letných horúčav nás osvieži a súčasne aj zasýti nápoj z rastlinného mlieka (sójové, ryžové, mandľové či kokosové), čučoriedok, malín, či viničiek, alebo akéhokoľvek ovocia, ktoré vám prospieva.

VIAC

Zelerové hranolky

Zelerové hranolky sú chutnou náhradou zemiakov. Neobsahujú škrob, ale obsahujú široké spektrum potrebných živín. Prečo sú pre organizmus prospešnejšie ako klasické zemiakové si môžete prečítať v mojej knihe „Najedzte sa do štíhlosti“. U niektorých ľudí môže zeler vyvolať alergickú reakciu.

VIAC

Závitky z pstruha lososovitého

V tomto recepte viacej využijeme petržlenovú vňať, ktorá bola kedysi veľmi populárna a mňa by veľmi potešilo, ak by sme jej vlastnosti vedeli využívať v čo najväčšej miere. Má vysoký podiel účinných a zdraviu prospešných látok, minerálov, vitamínov, bielkoviny a

VIAC

Harmonické stravovanie

O základných princípoch môjho stravovania sa dozviete aj v sekcii Harmonické stravovanie