Malinová pochúťka

Maliny v sebe okrem vynikajúcej chuti skrývajú aj veľa užitočných živín. Okrem toho, že podporujú imunitu, trávenie a krvotvorbu, sú aj urýchľovačom metabolizmu a čističom naších čriev. Musíte si ale dávať pozor aby sa neskazili, naozaj čerstvé vydržia len jeden deň.

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Share on print

Postup

Maliny rozmixujeme, pridáme smotanu alebo sušené sójové mlieko a trochu vody (podľa vlastného uváženia).

Osladíme stéviou – buď čerstvou, alebo môžete použiť umelú náhradku (ja si pestujem v záhrade čerstvú stéviu, ktorú nechávam zamraziť v malých umelohmotných nádobkách).

Všetko ešte raz rozmixujeme a nalejeme do nanukových formičiek (dajú sa kúpiť v špecializovaných predajniach) alebo zmes vlejeme do väčšej formy a po zmrazení dávkujeme naberačkou na zmrzlinu do pripravených zmrzlinových pohárov.

Pred podávaním môžete zmrzlinu posypať čokoládovými hoblinkami (v Zdravej výžive si kúpte „Živú čokoládu“ – nastúhať a posypať).

Takáto pochúťka príjemné osladí letné dni, no môžete si ju pripraviť kedykoľvek počas roka. Okrem toho podporuje chudnutie, takže neváhať a vyskúšať.

Fotogaléria

Potrebujeme

maliny (podľa uváženia)
smotana alebo sušené sójové mlieko (s trochou vody)
stévia na osladenie (čerstvá alebo v prášku)
„Živú čokoládu“ na dozdobenie

Ďalšie recepty

Raňajkový koláč

Prvý týždeň mojej 28čky z knihy „Najedzte sa do štíhlosti 1“ obsahuje raňajky, ktoré sú zdravé, sladké, sýte, objemovo dostatočné, len niektorým ľuďom náročné na prípravu :). ( Odporúčam zadovážiť si krájač/strúhač zeleniny, a raňajky budete mať hotové v priebehu

VIAC

Valentínske jedlo z mušlí

„SLÁVKY“ sú vynikajúcim zdrojom bielkovín. Majú nízku kalorickú hodnotu, málo tuku, cholesterolu a naopak, vysoký obsah minerálov. Ak kupujete živé mušle ( nie zmrazené) zistite si dátum, do kedy ich máte použiť. Odporúčam čím skôr. Predávajú sa umyté, ale dobré

VIAC

Avokádová nátierka – slané raňajky či olovrant

Vhodnou alternatívou sladkých raňajok alebo popoludňajšieho olovrantu je táto moja avokádová nátierka. Je rýchla na prípravu a súca je aj pre športovcov či vegetariánov. Ak si k nej urobíte hrianky a potriete cesnakom, môže sa tváriť ako vegetariánsky „tatarák“.

VIAC

Harmonické stravovanie

O základných princípoch môjho stravovania sa dozviete aj v sekcii Harmonické stravovanie