Malinová pochúťka

Maliny v sebe okrem vynikajúcej chuti skrývajú aj veľa užitočných živín. Okrem toho, že podporujú imunitu, trávenie a krvotvorbu, sú aj urýchľovačom metabolizmu a čističom naších čriev. Musíte si ale dávať pozor aby sa neskazili, naozaj čerstvé vydržia len jeden deň.

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Share on print

Postup

Maliny rozmixujeme, pridáme smotanu alebo sušené sójové mlieko a trochu vody (podľa vlastného uváženia).

Osladíme stéviou – buď čerstvou, alebo môžete použiť umelú náhradku (ja si pestujem v záhrade čerstvú stéviu, ktorú nechávam zamraziť v malých umelohmotných nádobkách).

Všetko ešte raz rozmixujeme a nalejeme do nanukových formičiek (dajú sa kúpiť v špecializovaných predajniach) alebo zmes vlejeme do väčšej formy a po zmrazení dávkujeme naberačkou na zmrzlinu do pripravených zmrzlinových pohárov.

Pred podávaním môžete zmrzlinu posypať čokoládovými hoblinkami (v Zdravej výžive si kúpte „Živú čokoládu“ – nastúhať a posypať).

Takáto pochúťka príjemné osladí letné dni, no môžete si ju pripraviť kedykoľvek počas roka. Okrem toho podporuje chudnutie, takže neváhať a vyskúšať.

Fotogaléria

Potrebujeme

maliny (podľa uváženia)
smotana alebo sušené sójové mlieko (s trochou vody)
stévia na osladenie (čerstvá alebo v prášku)
„Živú čokoládu“ na dozdobenie

Ďalšie recepty

Pstruh s pórom a feniklom na rozmaríne a cviklový šalát

Cvikla obsahuje železo a vyvoláva zásaditú reakciu. Napomáha krvotvorbe. Obsahuje proteíny,sacharidy, vitamíny a minerály ( vápnik, fosfor, železo ). V mojich jedálničkoch sa vyskytuje veľmi často, práve kvôli vysokému obsahu VÁPNIKA a ŽELEZA. Ľudia trpiaci nedostatkom týchto látok, by ju

VIAC

Orechový koláč aj pre začiatočníčky

Takýto skvelý orechový koláčik zvládne isto aj začínajúca gazdinka. Príprava je jednoduchá, ale výsledok stojí za to. Všetky prsty si oblížete! Ešte dodávam – do cesta si môžeme, ale nemusíme, pridať citrónovú kôru, 2 PL kakaa a vanilkový cukor –

VIAC

Fenikel s kozím syrom

Keďže je vonku tak pochmúrno, zažiadalo sa mi niečo zelené a chutné. Takže fenikel s mojim milovaným kozím syrom. Ďalší z receptov, ktorého energetická hodnota je nižšia, ako množstvo energie, ktorú telo použije na jeho spracovanie.

VIAC

Harmonické stravovanie

O základných princípoch môjho stravovania sa dozviete aj v sekcii Harmonické stravovanie