Makovo – orechový koláč bez múky

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Share on print

Postup

Pripravíme si oba korpusy. Na makový korpus si rozmixujeme na hladkú hmotu: kokosový cukor, vanilkový cukor, prášok do pečiva, maslo a žĺtky. Pridáme mletý mak a polovicu hrozienok, primiešame na kúsky nakrájanú hrušku a zľahka aj sneh zo štyroch bielkov. Zmes nalejeme do formy vystlanej papierom na pečenie. Pečieme v rúre predhriatej na 180 stupňov Celzia asi 20 minút. Podobne si pripravíme aj orechový korpus , len mak vymeníme za orechy.

Na prvý – makový už vychladnutý korpus natrieme džem a posypeme ho strúhanou čokoládou. Pridáme teplý orechový korpus (pozor aby bol ešte teplý), potrieme ho džemom a tiež posypeme strúhanou čokoládou. Tým, že vrchný korpus je ešte teplý, čokoláda sa roztopí a po vychladnutí sa vytvorí pevná čokoládová krusta.

Hotový koláč môžeme servírovať napríklad s vaječným likérom.

Fotogaléria

Potrebujeme

Na makový korpus potrebujeme:
150 g mletého maku
135 g hnedého kokosového alebo brezového cukru
½ balíčka vanilkového cukru
½ ČL prášku do pečiva
100 g masla
4 vajcia
1 zaváraná hruška (broskyňa)

Na orechový korpus:
150 g mletých orechov
135 g hnedého kokosového alebo brezového cukru
½ balíčka vanilkového cukru
1/2 ČL prášku do pečiva
100 g masla
4 vajíčka
1 zaváraná hruška (broskyňa)

+
džem na potretie korpusov
70 % čokoládu
hrsť hrozienok (deň pred pečením namočiť do vody)

Ďalšie recepty

Petržlenové lupienky

Moju prácu už poznáte. Snažím sa tvoriť recepty tak, aby sme sa vrátili k prvotným produktom pestovateľov a pokiaľ je to možné, k naším domácim farmárom. Vnímam okolo seba dosť časté problémy žien, ale aj mužov s močovými cestami a

VIAC

Fenikel s kozím syrom

Keďže je vonku tak pochmúrno, zažiadalo sa mi niečo zelené a chutné. Takže fenikel s mojim milovaným kozím syrom. Ďalší z receptov, ktorého energetická hodnota je nižšia, ako množstvo energie, ktorú telo použije na jeho spracovanie.

VIAC

Pesto z medvedieho cesnaku

Táto bylinka získala názov podľa toho, že ju po zimnom spánku vyhľadávali medvede, ktoré si ňou čistili žalúdok a črevá od nevhodných baktérií, mikróbov a plesní. Tiež to bol zdroj minerálov a vitamínov. Naší predkovia boli kedysi dobrí pozorovatelia, vedeli,

VIAC

Harmonické stravovanie

O základných princípoch môjho stravovania sa dozviete aj v sekcii Harmonické stravovanie