Lenivá štrúdľa

Tento koláčik mám zaradený v kapitole „Nezdravé mlsky“. Odporúčam ho, keď idete program 5:2. Môžete si k nemu dať kávičku, alebo nápoj z varených jabĺk, ktorý mi robievala moja stará mama.

Nebojte sa množstva strúhaných jabĺk v koláči. Pokojne si nastrúhajte ešte väčšie množstvo, ako to tu uvádzam ja. Pridajte kôru z celého citróna. A mimochodom..vidíte pôvod jabĺčok? 🙂

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Share on print

Postup

Múku,krupicu, cukor ( pre pokoj svedomia som pridala hnedý cukor – len nikto nevie, či to nie je cukor zafarbený karamelom :) ), prášok do pečiva, vanilkový cukor zmiešame a zmes rozdelíme na dve polovice.

Vymastíme plech a prvú polovicu naňho vysypeme. Pokvapkáme polovičnou dávkou rozpusteného masla. Následne rozložíme jablká a posypeme druhou plovicou zmesi, ktorú polejeme zvyškom rozpusteného masla.

Pečieme pri 200 stupňoch asi 50 minút.

Ku koláčiku si môžete uvariť nápoj z varených jabĺčok, citrónu,klinčekov, škorice a medu.

Fotogaléria

Potrebujeme

dva hrnčeky hladkej múky
dva hrnčeky detskej krupice
hrnček kryštálového cukru
balíček vanilkového cukru
250 gramov masla
citrónová kôra
mletá škorica
nahrubo strúhané jablká

Ďalšie recepty

Rizoto s cícerom

Cícer ( cizrna ) patrí medzi strukoviny. Obsahuje vitamíny A, E a hlavne B skupiny. Má v sebe veľké množstvo vlákniny. Ďalej je to draslík, vápnik, horčík, fosfor, železo. Svoje hodnoty nestráca ani varením, alebo konzervovaním. Preto v mojich receptoch

VIAC

Polievka z maslovej tekvice

Polievočka z tejto sezónnej zeleniny je veľmi vhodná ako druhá večera. Alebo ak prídete domov a máte chuť na niečo „zahrievajúce“, chutné a výživne.

VIAC

Harmonické stravovanie

O základných princípoch môjho stravovania sa dozviete aj v sekcii Harmonické stravovanie

Tieto stránky používajú súbory cookies, aby ste získali čo najlepší zážitok z ich prezerania.