Lenivá štrúdľa

Tento koláčik mám zaradený v kapitole „Nezdravé mlsky“. Odporúčam ho, keď idete program 5:2. Môžete si k nemu dať kávičku, alebo nápoj z varených jabĺk, ktorý mi robievala moja stará mama.

Nebojte sa množstva strúhaných jabĺk v koláči. Pokojne si nastrúhajte ešte väčšie množstvo, ako to tu uvádzam ja. Pridajte kôru z celého citróna. A mimochodom..vidíte pôvod jabĺčok? 🙂

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Share on print

Postup

Múku,krupicu, cukor ( pre pokoj svedomia som pridala hnedý cukor – len nikto nevie, či to nie je cukor zafarbený karamelom :) ), prášok do pečiva, vanilkový cukor zmiešame a zmes rozdelíme na dve polovice.

Vymastíme plech a prvú polovicu naňho vysypeme. Pokvapkáme polovičnou dávkou rozpusteného masla. Následne rozložíme jablká a posypeme druhou plovicou zmesi, ktorú polejeme zvyškom rozpusteného masla.

Pečieme pri 200 stupňoch asi 50 minút.

Ku koláčiku si môžete uvariť nápoj z varených jabĺčok, citrónu,klinčekov, škorice a medu.

Fotogaléria

Potrebujeme

dva hrnčeky hladkej múky
dva hrnčeky detskej krupice
hrnček kryštálového cukru
balíček vanilkového cukru
250 gramov masla
citrónová kôra
mletá škorica
nahrubo strúhané jablká

Ďalšie recepty

Cuketové placky

Videli ste rozprávku „Ratatouille“ ? Základom tohto jedla je totiž CUKETA. Skúste do prípravy jedál zapojiť svoje deti. Napríklad už iba tým, že ju pôjdu s vami nakupovať, že im dovolíte zeleninu vyberať a tak ju budú aj spoznávať. A

VIAC

Zelerové hranolky

Zelerové hranolky sú chutnou náhradou zemiakov. Neobsahujú škrob, ale obsahujú široké spektrum potrebných živín. Prečo sú pre organizmus prospešnejšie ako klasické zemiakové si môžete prečítať v mojej knihe „Najedzte sa do štíhlosti“. U niektorých ľudí môže zeler vyvolať alergickú reakciu.

VIAC

Harmonické stravovanie

O základných princípoch môjho stravovania sa dozviete aj v sekcii Harmonické stravovanie