Lenivá štrúdľa

Tento koláčik mám zaradený v kapitole „Nezdravé mlsky“. Odporúčam ho, keď idete program 5:2. Môžete si k nemu dať kávičku, alebo nápoj z varených jabĺk, ktorý mi robievala moja stará mama.

Nebojte sa množstva strúhaných jabĺk v koláči. Pokojne si nastrúhajte ešte väčšie množstvo, ako to tu uvádzam ja. Pridajte kôru z celého citróna. A mimochodom..vidíte pôvod jabĺčok? 🙂

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Share on print

Postup

Múku,krupicu, cukor ( pre pokoj svedomia som pridala hnedý cukor – len nikto nevie, či to nie je cukor zafarbený karamelom :) ), prášok do pečiva, vanilkový cukor zmiešame a zmes rozdelíme na dve polovice.

Vymastíme plech a prvú polovicu naňho vysypeme. Pokvapkáme polovičnou dávkou rozpusteného masla. Následne rozložíme jablká a posypeme druhou plovicou zmesi, ktorú polejeme zvyškom rozpusteného masla.

Pečieme pri 200 stupňoch asi 50 minút.

Ku koláčiku si môžete uvariť nápoj z varených jabĺčok, citrónu,klinčekov, škorice a medu.

Fotogaléria

Potrebujeme

dva hrnčeky hladkej múky
dva hrnčeky detskej krupice
hrnček kryštálového cukru
balíček vanilkového cukru
250 gramov masla
citrónová kôra
mletá škorica
nahrubo strúhané jablká

Ďalšie recepty

Výborný makovník

Pred časom som sľúbila, že pridám recept na makový koláč. Robím ho tak 2x do roka, lebo sladké veľmi nemusím a je troška náročný aj na financie, ale výsledok stojí za to 🙂

VIAC

Lievance s bryndzou

Takže do tretice, recept s využitím petržlenu a petržlenovej vňate. O účinkoch petržlenu píšem tu : Petržlenové lupienky. A kedže som chcela vytvoriť recept v ktorom by bolo čo najviac chutí ( ajurvéda ich má šesť : sladkú, slanú, kyslú,

VIAC

Malinová pochúťka

Maliny v sebe okrem vynikajúcej chuti skrývajú aj veľa užitočných živín. Okrem toho, že podporujú imunitu, trávenie a krvotvorbu, sú aj urýchľovačom metabolizmu a čističom naších čriev. Musíte si ale dávať pozor aby sa neskazili, naozaj čerstvé vydržia len jeden

VIAC

Harmonické stravovanie

O základných princípoch môjho stravovania sa dozviete aj v sekcii Harmonické stravovanie