Lenivá štrúdľa

Tento koláčik mám zaradený v kapitole „Nezdravé mlsky“. Odporúčam ho, keď idete program 5:2. Môžete si k nemu dať kávičku, alebo nápoj z varených jabĺk, ktorý mi robievala moja stará mama.

Nebojte sa množstva strúhaných jabĺk v koláči. Pokojne si nastrúhajte ešte väčšie množstvo, ako to tu uvádzam ja. Pridajte kôru z celého citróna. A mimochodom..vidíte pôvod jabĺčok? 🙂

Postup

Múku,krupicu, cukor ( pre pokoj svedomia som pridala hnedý cukor – len nikto nevie, či to nie je cukor zafarbený karamelom :) ), prášok do pečiva, vanilkový cukor zmiešame a zmes rozdelíme na dve polovice.

Vymastíme plech a prvú polovicu naňho vysypeme. Pokvapkáme polovičnou dávkou rozpusteného masla. Následne rozložíme jablká a posypeme druhou plovicou zmesi, ktorú polejeme zvyškom rozpusteného masla.

Pečieme pri 200 stupňoch asi 50 minút.

Ku koláčiku si môžete uvariť nápoj z varených jabĺčok, citrónu,klinčekov, škorice a medu.

Fotogaléria

Potrebujeme

dva hrnčeky hladkej múky
dva hrnčeky detskej krupice
hrnček kryštálového cukru
balíček vanilkového cukru
250 gramov masla
citrónová kôra
mletá škorica
nahrubo strúhané jablká

Ďalšie recepty

Závitky z pstruha lososovitého

V tomto recepte viacej využijeme petržlenovú vňať, ktorá bola kedysi veľmi populárna a mňa by veľmi potešilo, ak by sme jej vlastnosti vedeli využívať v čo najväčšej miere. Má vysoký podiel účinných a zdraviu prospešných látok, minerálov, vitamínov, bielkoviny a

VIAC

Špenátová štrúdľa

Špenát je vynikajúcim zdrojom chlorofylu a kyseliny listovej. Môžme ho pridávať do čerstvých zeleninových štiav, alebo z času na čas pripraviť tento chutný koláč.

VIAC

Lievance s bryndzou

Takže do tretice, recept s využitím petržlenu a petržlenovej vňate. O účinkoch petržlenu píšem tu : Petržlenové lupienky. A kedže som chcela vytvoriť recept v ktorom by bolo čo najviac chutí ( ajurvéda ich má šesť : sladkú, slanú, kyslú,

VIAC

Harmonické stravovanie

O základných princípoch môjho stravovania sa dozviete aj v sekcii Harmonické stravovanie