KLÍČKY – najlacnejší zdroj antioxidantov

Naklíčené semienka a strukoviny okrem množstva vitamínov, minerálov, enzýmov obsahujú aj veľké množstvo antioxidantov.  Vynikajúco čistia hrubé črevo. Preto odporúčam hlavne pri problémoch s vyprazdňovaním. Adzuki klíčky sú vhodné aj na tepelnú úpravu.

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Share on print

Postup

Sušenú strukovinu dôkladne prepláchneme a cez noc máčame vo vode. Ráno ju ešte párkrát prepláchneme, scedíme, prekryjeme gázou,ktorú upevníme gumičkou. 3x denne preplachujeme čistou, studenou vodou. Následne fľaše mierne nakloníme, aby z nich vytiekla prebytočná voda..

Mungo klíči už po 24 hodinách. Po 2 dňoch je už naklíčené, vhodné na šalát, alebo len tak na chlebík. Adzuki, azuki sú vhodné na konzum po 4 dňoch.

Ak si chcete pripraviť klíčky v menšom množstve môžete použiť aj tzv. nakličovacie misky. Naklíčiť môžete nechať aj semienka rukoly, brokolice, ďateliny (veľmi vhodné pre ženy, pretože obsahujú fytoestrogény).

Naklíčené semienka a strukoviny okrem množstva vitamínov, minerálov, enzýmov obsahujú aj veľké množstvo antioxidantov. Vynikajúco čistia hrubé črevo. Preto odporúčam hlavne pri problémoch s vyprazdňovaním. Adzuki klíčky sú vhodné aj na tepelnú úpravu

Fotogaléria

Potrebujeme

– sušenú strukovinu, sklenené fľašky alebo nakličovacie misky, voda

Ďalšie recepty

Petržlenové lupienky

Moju prácu už poznáte. Snažím sa tvoriť recepty tak, aby sme sa vrátili k prvotným produktom pestovateľov a pokiaľ je to možné, k naším domácim farmárom. Vnímam okolo seba dosť časté problémy žien, ale aj mužov s močovými cestami a

VIAC

Špenátová štrúdľa

Špenát je vynikajúcim zdrojom chlorofylu a kyseliny listovej. Môžme ho pridávať do čerstvých zeleninových štiav, alebo z času na čas pripraviť tento chutný koláč.

VIAC

Harmonické stravovanie

O základných princípoch môjho stravovania sa dozviete aj v sekcii Harmonické stravovanie

Tieto stránky používajú súbory cookies, aby ste získali čo najlepší zážitok z ich prezerania.