Jednoduchá domáca zmrzlina

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Share on print

Postup

4 kusy mrazeného banánu zbaveného šupky nalámeme na kúsky a rozmixujeme spolu s mliekom. Pridáme škoricu alebo pravú vanilkovú esenciu – dá sa kúpiť v predajni zdravej stravy, ale nemusí byť, prípadne môžeme pridať aj škoricu aj esenciu.

Tento základný variant môžeme dopĺňať a meniť chuť zmrzliny pridaním rôzneho mrazeného ovocia.

Zmes môžeme okamžite podávať dozdobenú strúhanou horkou čokoládou či redukovaným mrazeným ovocín a nasekanými na suchej panvici opraženými mandľovými lupienkami.

Ak máte doma formičky na prípravu nanukov, môžete deťom pripraviť zdravú a chutnú domácu maškrtu. Zmesou naplňte nanukové formičky a nechajte ich cez noc v mrazničke.

Fotogaléria

Potrebujeme

4 ks mrazeného banánu, 1 KL pravej vanilkovej esencie alebo 1 KL škorice, pol deci mandľového mlieka, orechy

Ďalšie recepty

Príprava ružičkového kelu

Potrebujeme: ružičkový kel, maslo ghee (rastlinný olej), cibuľu, cesnak, čili papričku (nemusí byť), soľ, celé čierne korenie, rastlinnú smotanu

VIAC

Rizoto s cícerom

Cícer ( cizrna ) patrí medzi strukoviny. Obsahuje vitamíny A, E a hlavne B skupiny. Má v sebe veľké množstvo vlákniny. Ďalej je to draslík, vápnik, horčík, fosfor, železo. Svoje hodnoty nestráca ani varením, alebo konzervovaním. Preto v mojich receptoch

VIAC

Špargľová polievka

Najjednoduchšie je špargľu uvariť . Ja vám v tomto recepte ponúkam varenú, ochutenú cesnakom a sójovou smotanou. 100 gramov špargle má nízku kalorickú hodnotu a súčasne odvodňuje – info pre tie ženy, ktoré trápi celulitída :). Má vysoký obsah vlákniny,

VIAC

Harmonické stravovanie

O základných princípoch môjho stravovania sa dozviete aj v sekcii Harmonické stravovanie

Tieto stránky používajú súbory cookies, aby ste získali čo najlepší zážitok z ich prezerania.