Jednoduchá domáca zmrzlina

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Share on print

Postup

4 kusy mrazeného banánu zbaveného šupky nalámeme na kúsky a rozmixujeme spolu s mliekom. Pridáme škoricu alebo pravú vanilkovú esenciu – dá sa kúpiť v predajni zdravej stravy, ale nemusí byť, prípadne môžeme pridať aj škoricu aj esenciu.

Tento základný variant môžeme dopĺňať a meniť chuť zmrzliny pridaním rôzneho mrazeného ovocia.

Zmes môžeme okamžite podávať dozdobenú strúhanou horkou čokoládou či redukovaným mrazeným ovocín a nasekanými na suchej panvici opraženými mandľovými lupienkami.

Ak máte doma formičky na prípravu nanukov, môžete deťom pripraviť zdravú a chutnú domácu maškrtu. Zmesou naplňte nanukové formičky a nechajte ich cez noc v mrazničke.

Fotogaléria

Potrebujeme

4 ks mrazeného banánu, 1 KL pravej vanilkovej esencie alebo 1 KL škorice, pol deci mandľového mlieka, orechy

Ďalšie recepty

Rizoto s cícerom

Cícer ( cizrna ) patrí medzi strukoviny. Obsahuje vitamíny A, E a hlavne B skupiny. Má v sebe veľké množstvo vlákniny. Ďalej je to draslík, vápnik, horčík, fosfor, železo. Svoje hodnoty nestráca ani varením, alebo konzervovaním. Preto v mojich receptoch

VIAC

Špenátová štrúdľa

Špenát je vynikajúcim zdrojom chlorofylu a kyseliny listovej. Môžme ho pridávať do čerstvých zeleninových štiav, alebo z času na čas pripraviť tento chutný koláč.

VIAC

Lievance s bryndzou

Takže do tretice, recept s využitím petržlenu a petržlenovej vňate. O účinkoch petržlenu píšem tu : Petržlenové lupienky. A kedže som chcela vytvoriť recept v ktorom by bolo čo najviac chutí ( ajurvéda ich má šesť : sladkú, slanú, kyslú,

VIAC

Harmonické stravovanie

O základných princípoch môjho stravovania sa dozviete aj v sekcii Harmonické stravovanie