Hrachová polievka

Je skutočne veľmi chutná. Je osviežujúca a majú ju rady aj malé deti. Hrášok vďaka mimoriadne vysokému obsahu bielkovín posilňuje vitalitu a stimuluje činnosť vyššej nervovej sústavy.

Postup

Do litra vriacej osolenej vody vysypeme hrášok, pridáme dve polievkové lyžice bazalkového pesta a mleté čierne korenie. Varíme dvadsať minút.

V závere pridáme maslo, nie rastlinné maslo alebo nejakú inú umelú náhradu. Normálne, chutné stolové maslo.

Keď polievka trocha vychladne, pridáme citrón a ponorným mixérom rozmixujeme do krémovej konzistencie. Polievka je hotová.

Hrášok vďaka mimoriadne vysokému obsahu bielkovín posilňuje vitalitu a stimuluje činnosť vyššej nervovej sústavy. Podporuje obnovovanie buniek a zvyšuje pružnosť pokožky a vlasov, znižuje hladinu cholesterolu, posilňuje srdce a cievy. Hrášok obsahuje vysoké množstvo vlákniny, ktorá má silu efektívne podporovať trávenie a zbavovať telo jedovatých látok. Obsahuje jedinečnú kombináciu horčíka a zinku, ktorá je výnimočne dôležitá pre nastávajúce mamičky. K tejto účinnej dvojkombinácii si navyše pripočítajte vitamíny zo skupiny B, C, E, kyselinu listovú, karotén, stopové prvky fosfor, kremík, mangán a biotín.

Fotogaléria

Potrebujeme

vrecko mrazeného hrášku (400g)
pol citróna
bazalkové pesto
soľ
mleté čierne korenie
lyžicu masla

Ďalšie recepty

Pikantný olej

Radi si dochutíte už hotové jedlo pikantným olejom? Tento olej ja rada používam na ochutenie jedál ako v “ teplej“ tak aj pri príprave jedál v „studenej“ kuchyni.

VIAC

Valentínske jedlo z mušlí

„SLÁVKY“ sú vynikajúcim zdrojom bielkovín. Majú nízku kalorickú hodnotu, málo tuku, cholesterolu a naopak, vysoký obsah minerálov. Ak kupujete živé mušle ( nie zmrazené) zistite si dátum, do kedy ich máte použiť. Odporúčam čím skôr. Predávajú sa umyté, ale dobré

VIAC

„Rezníky“ z kvetov čiernej bazy

Baza čierna, pôsobí ako antioxidant, chráni bunkové membrány pred pôsobením voľných radikálov a spomaľuje proces starnutia buniek rastlín ako aj buniek človeka. Píšu na Wikipedii 🙂 Vyskytuje sa na okraji listnatých lesov ( ja som ju nazbierala priamo v lese

VIAC

Harmonické stravovanie

O základných princípoch môjho stravovania sa dozviete aj v sekcii Harmonické stravovanie