Hrachová polievka

Je skutočne veľmi chutná. Je osviežujúca a majú ju rady aj malé deti. Hrášok vďaka mimoriadne vysokému obsahu bielkovín posilňuje vitalitu a stimuluje činnosť vyššej nervovej sústavy.

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Share on print

Postup

Do litra vriacej osolenej vody vysypeme hrášok, pridáme dve polievkové lyžice bazalkového pesta a mleté čierne korenie. Varíme dvadsať minút.

V závere pridáme maslo, nie rastlinné maslo alebo nejakú inú umelú náhradu. Normálne, chutné stolové maslo.

Keď polievka trocha vychladne, pridáme citrón a ponorným mixérom rozmixujeme do krémovej konzistencie. Polievka je hotová.

Hrášok vďaka mimoriadne vysokému obsahu bielkovín posilňuje vitalitu a stimuluje činnosť vyššej nervovej sústavy. Podporuje obnovovanie buniek a zvyšuje pružnosť pokožky a vlasov, znižuje hladinu cholesterolu, posilňuje srdce a cievy. Hrášok obsahuje vysoké množstvo vlákniny, ktorá má silu efektívne podporovať trávenie a zbavovať telo jedovatých látok. Obsahuje jedinečnú kombináciu horčíka a zinku, ktorá je výnimočne dôležitá pre nastávajúce mamičky. K tejto účinnej dvojkombinácii si navyše pripočítajte vitamíny zo skupiny B, C, E, kyselinu listovú, karotén, stopové prvky fosfor, kremík, mangán a biotín.

Fotogaléria

Potrebujeme

vrecko mrazeného hrášku (400g)
pol citróna
bazalkové pesto
soľ
mleté čierne korenie
lyžicu masla

Ďalšie recepty

Lenivá štrúdľa

Tento koláčik mám zaradený v kapitole „Nezdravé mlsky“. Odporúčam ho, keď idete program 5:2. Môžete si k nemu dať kávičku, alebo nápoj z varených jabĺk, ktorý mi robievala moja stará mama. Nebojte sa množstva strúhaných jabĺk v koláči. Pokojne si

VIAC

Výborný makovník

Pred časom som sľúbila, že pridám recept na makový koláč. Robím ho tak 2x do roka, lebo sladké veľmi nemusím a je troška náročný aj na financie, ale výsledok stojí za to 🙂

VIAC

Rizoto s cícerom

Cícer ( cizrna ) patrí medzi strukoviny. Obsahuje vitamíny A, E a hlavne B skupiny. Má v sebe veľké množstvo vlákniny. Ďalej je to draslík, vápnik, horčík, fosfor, železo. Svoje hodnoty nestráca ani varením, alebo konzervovaním. Preto v mojich receptoch

VIAC

Harmonické stravovanie

O základných princípoch môjho stravovania sa dozviete aj v sekcii Harmonické stravovanie