Hokaido, fenikel, čakanka – ľahké jedlo

Máte chuť na ľahkú večeru, prípadne chcete vyskúšať novú prílohu k ryži či rybe? Máte doma dyne Hokaido ? Nech sa páči, ponúkam recept, ako si pripraviť chutný a zdravý obed. Ingrediencie sú pre 1 osobu. Jedlo je vhodné aj pre vegetariánov.

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Share on print

Postup

Hokaido poriadne poumývajte pod tečúcou vodou ( pri takejto úprave môžete nechať aj vrchnú šupku ). Nakrájame ju na mesiačiky a poukladáme na alobal, ktorým pokryjeme plech.

Pridáme na plátky nakrájaný fenikel a na štvrťky nakrájanú čakanku.

Zvrchu pridáme na prúžky nakrájaný pór, pokvapkáme olejom, alebo pridáme kúsky masla ghee.

Posolíme, okoreníme a pri 190 stupňoch pečieme asi 20 minút. Odporúčam sem-tam mrknúť a skontrolovať stav.

Fotogaléria

Potrebujeme

1/4 dyne hokaido
1 fenikel
2 čakanky
1/2 pórku
rastlinný olej (prípadne GHEE)
morskú soľ
rozdrvené čierne korenie

Ďalšie recepty

Špargľová polievka

Najjednoduchšie je špargľu uvariť . Ja vám v tomto recepte ponúkam varenú, ochutenú cesnakom a sójovou smotanou. 100 gramov špargle má nízku kalorickú hodnotu a súčasne odvodňuje – info pre tie ženy, ktoré trápi celulitída :). Má vysoký obsah vlákniny,

VIAC

KLÍČKY – najlacnejší zdroj antioxidantov

Naklíčené semienka a strukoviny okrem množstva vitamínov, minerálov, enzýmov obsahujú aj veľké množstvo antioxidantov.  Vynikajúco čistia hrubé črevo. Preto odporúčam hlavne pri problémoch s vyprazdňovaním. Adzuki klíčky sú vhodné aj na tepelnú úpravu.

VIAC

Cuketové placky

Videli ste rozprávku „Ratatouille“ ? Základom tohto jedla je totiž CUKETA. Skúste do prípravy jedál zapojiť svoje deti. Napríklad už iba tým, že ju pôjdu s vami nakupovať, že im dovolíte zeleninu vyberať a tak ju budú aj spoznávať. A

VIAC

Harmonické stravovanie

O základných princípoch môjho stravovania sa dozviete aj v sekcii Harmonické stravovanie