Hokaido, fenikel, čakanka – ľahké jedlo

Máte chuť na ľahkú večeru, prípadne chcete vyskúšať novú prílohu k ryži či rybe? Máte doma dyne Hokaido ? Nech sa páči, ponúkam recept, ako si pripraviť chutný a zdravý obed. Ingrediencie sú pre 1 osobu. Jedlo je vhodné aj pre vegetariánov.

Postup

Hokaido poriadne poumývajte pod tečúcou vodou ( pri takejto úprave môžete nechať aj vrchnú šupku ). Nakrájame ju na mesiačiky a poukladáme na alobal, ktorým pokryjeme plech.

Pridáme na plátky nakrájaný fenikel a na štvrťky nakrájanú čakanku.

Zvrchu pridáme na prúžky nakrájaný pór, pokvapkáme olejom, alebo pridáme kúsky masla ghee.

Posolíme, okoreníme a pri 190 stupňoch pečieme asi 20 minút. Odporúčam sem-tam mrknúť a skontrolovať stav.

Fotogaléria

Potrebujeme

1/4 dyne hokaido
1 fenikel
2 čakanky
1/2 pórku
rastlinný olej (prípadne GHEE)
morskú soľ
rozdrvené čierne korenie

Ďalšie recepty

Raňajkový koláč

Prvý týždeň mojej 28čky z knihy „Najedzte sa do štíhlosti 1“ obsahuje raňajky, ktoré sú zdravé, sladké, sýte, objemovo dostatočné, len niektorým ľuďom náročné na prípravu :). ( Odporúčam zadovážiť si krájač/strúhač zeleniny, a raňajky budete mať hotové v priebehu

VIAC

Rýchle osviežujúce raňajky či desiata

Počas letných horúčav nás osvieži a súčasne aj zasýti nápoj z rastlinného mlieka (sójové, ryžové, mandľové či kokosové), čučoriedok, malín, či viničiek, alebo akéhokoľvek ovocia, ktoré vám prospieva.

VIAC

Východniarska „hrudka“

„Hrudka“ je jedným z typických veľkonočných jedál, hlavne v oblasti Šariša. Farbu a lahodnú chuť jej dodajú domáce produkty, ale ak nemáme iné, použijeme aj tie z obchodu.

VIAC

Harmonické stravovanie

O základných princípoch môjho stravovania sa dozviete aj v sekcii Harmonické stravovanie