Guláš aj pre vegetariánov

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Share on print

Postup

Cibuľu nakrájame an tenké prúžky a opražíme na oleji, do ktorého sme predtým pridali soľ, čerstvo rozdrvené čierne korenie, rascu, sladkú papriku a čili. Pridáme na malé kocky nakrájané zemiaky, zeler, na kolieska nakrájanú mrkvu, petržlen a na tenké prúžky nakrájané papriky. Restujeme. Zalejeme vodou a varíme do polomäkka. Pridáme na kocky nakrájané tofu, 3 strúčiky roztlačeného cesnaku, majorán a varíme.

Pred dokončením zahustíme rozmixovanými mrkvami a zvyšnými strúčikmi cesnaku.

Fotogaléria

Potrebujeme

1l vody, 2 ks cibule, 6 strúčikov cesnaku, 250g zemiakov (nemusia byť – kto ich nekonzumuje, nech primerane zvýši podiel koreňovej zeleniny), 250g zeleru, 2 mrkvy (plus 3 uvarené), 2 petržleny, 2 ks údeného tofu, 300g paradajok, 1 žltú, 1 zelenú a 1 červenú papriku, 1 ČL sladkej papriky, 1 ČL majoránu, podľa chuti soľ, rascu, 1/2 ČL mletej čili papriky, celé čierne korenie, olej

Ďalšie recepty

Petržlenové lupienky

Moju prácu už poznáte. Snažím sa tvoriť recepty tak, aby sme sa vrátili k prvotným produktom pestovateľov a pokiaľ je to možné, k naším domácim farmárom. Vnímam okolo seba dosť časté problémy žien, ale aj mužov s močovými cestami a

VIAC

Príprava ružičkového kelu

Potrebujeme: ružičkový kel, maslo ghee (rastlinný olej), cibuľu, cesnak, čili papričku (nemusí byť), soľ, celé čierne korenie, rastlinnú smotanu

VIAC

Harmonické stravovanie

O základných princípoch môjho stravovania sa dozviete aj v sekcii Harmonické stravovanie