Fenikel s kozím syrom

Keďže je vonku tak pochmúrno, zažiadalo sa mi niečo zelené a chutné. Takže fenikel s mojim milovaným kozím syrom. Ďalší z receptov, ktorého energetická hodnota je nižšia, ako množstvo energie, ktorú telo použije na jeho spracovanie.

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Share on print

Postup

Fenikel nakrájame na tenké plátky. Pridáme stopkový zeler a zelenú cibuľku, posypeme rozdrvenou morskou soľou a trojfarebným korením, pokvapkáme olejom ( alebo pridáme kúsky ghee ) a dáme zapiecť pri 190 stupňoch 20 minút.

Po 20 tich minútach pridáme 2-3 cm hrubé kúsky kozieho syra. Ešte 10 minút necháme v rúre a hotovo :)

Ešte som zabudla na šalát z čerstvej zeleniny. Uhorka, paradajky a listy stopkového zeleru. Soľ, čierne korenie, citrónová kôra a lyžica oleja. Dobrú chuť

Fotogaléria

Potrebujeme

Fenikel
Kozí syr
Stopkový zeler
Zelená cibuľka
Morská soľ
Trojfarebné korenie
Olej (ghee)
Uhorka
Paradajky
Čierne korenie
Citrónová kôra

Ďalšie recepty

Lenivá štrúdľa

Tento koláčik mám zaradený v kapitole „Nezdravé mlsky“. Odporúčam ho, keď idete program 5:2. Môžete si k nemu dať kávičku, alebo nápoj z varených jabĺk, ktorý mi robievala moja stará mama. Nebojte sa množstva strúhaných jabĺk v koláči. Pokojne si

VIAC

KLÍČKY – najlacnejší zdroj antioxidantov

Naklíčené semienka a strukoviny okrem množstva vitamínov, minerálov, enzýmov obsahujú aj veľké množstvo antioxidantov.  Vynikajúco čistia hrubé črevo. Preto odporúčam hlavne pri problémoch s vyprazdňovaním. Adzuki klíčky sú vhodné aj na tepelnú úpravu.

VIAC

Harmonické stravovanie

O základných princípoch môjho stravovania sa dozviete aj v sekcii Harmonické stravovanie