Fenikel s kozím syrom

Keďže je vonku tak pochmúrno, zažiadalo sa mi niečo zelené a chutné. Takže fenikel s mojim milovaným kozím syrom. Ďalší z receptov, ktorého energetická hodnota je nižšia, ako množstvo energie, ktorú telo použije na jeho spracovanie.

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Share on print

Postup

Fenikel nakrájame na tenké plátky. Pridáme stopkový zeler a zelenú cibuľku, posypeme rozdrvenou morskou soľou a trojfarebným korením, pokvapkáme olejom ( alebo pridáme kúsky ghee ) a dáme zapiecť pri 190 stupňoch 20 minút.

Po 20 tich minútach pridáme 2-3 cm hrubé kúsky kozieho syra. Ešte 10 minút necháme v rúre a hotovo :)

Ešte som zabudla na šalát z čerstvej zeleniny. Uhorka, paradajky a listy stopkového zeleru. Soľ, čierne korenie, citrónová kôra a lyžica oleja. Dobrú chuť

Fotogaléria

Potrebujeme

Fenikel
Kozí syr
Stopkový zeler
Zelená cibuľka
Morská soľ
Trojfarebné korenie
Olej (ghee)
Uhorka
Paradajky
Čierne korenie
Citrónová kôra

Ďalšie recepty

Špargľová polievka

Najjednoduchšie je špargľu uvariť . Ja vám v tomto recepte ponúkam varenú, ochutenú cesnakom a sójovou smotanou. 100 gramov špargle má nízku kalorickú hodnotu a súčasne odvodňuje – info pre tie ženy, ktoré trápi celulitída :). Má vysoký obsah vlákniny,

VIAC

„Rezníky“ z kvetov čiernej bazy

Baza čierna, pôsobí ako antioxidant, chráni bunkové membrány pred pôsobením voľných radikálov a spomaľuje proces starnutia buniek rastlín ako aj buniek človeka. Píšu na Wikipedii 🙂 Vyskytuje sa na okraji listnatých lesov ( ja som ju nazbierala priamo v lese

VIAC

Pikantný olej

Radi si dochutíte už hotové jedlo pikantným olejom? Tento olej ja rada používam na ochutenie jedál ako v “ teplej“ tak aj pri príprave jedál v „studenej“ kuchyni.

VIAC

Harmonické stravovanie

O základných princípoch môjho stravovania sa dozviete aj v sekcii Harmonické stravovanie