Fenikel s kozím syrom

Keďže je vonku tak pochmúrno, zažiadalo sa mi niečo zelené a chutné. Takže fenikel s mojim milovaným kozím syrom. Ďalší z receptov, ktorého energetická hodnota je nižšia, ako množstvo energie, ktorú telo použije na jeho spracovanie.

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Share on print

Postup

Fenikel nakrájame na tenké plátky. Pridáme stopkový zeler a zelenú cibuľku, posypeme rozdrvenou morskou soľou a trojfarebným korením, pokvapkáme olejom ( alebo pridáme kúsky ghee ) a dáme zapiecť pri 190 stupňoch 20 minút.

Po 20 tich minútach pridáme 2-3 cm hrubé kúsky kozieho syra. Ešte 10 minút necháme v rúre a hotovo :)

Ešte som zabudla na šalát z čerstvej zeleniny. Uhorka, paradajky a listy stopkového zeleru. Soľ, čierne korenie, citrónová kôra a lyžica oleja. Dobrú chuť

Fotogaléria

Potrebujeme

Fenikel
Kozí syr
Stopkový zeler
Zelená cibuľka
Morská soľ
Trojfarebné korenie
Olej (ghee)
Uhorka
Paradajky
Čierne korenie
Citrónová kôra

Ďalšie recepty

Hokaido, fenikel, čakanka – ľahké jedlo

Máte chuť na ľahkú večeru, prípadne chcete vyskúšať novú prílohu k ryži či rybe? Máte doma dyne Hokaido ? Nech sa páči, ponúkam recept, ako si pripraviť chutný a zdravý obed. Ingrediencie sú pre 1 osobu. Jedlo je vhodné aj

VIAC

Avokádová nátierka – slané raňajky či olovrant

Vhodnou alternatívou sladkých raňajok alebo popoludňajšieho olovrantu je táto moja avokádová nátierka. Je rýchla na prípravu a súca je aj pre športovcov či vegetariánov. Ak si k nej urobíte hrianky a potriete cesnakom, môže sa tváriť ako vegetariánsky „tatarák“.

VIAC

Raňajkový koláč

Prvý týždeň mojej 28čky z knihy „Najedzte sa do štíhlosti 1“ obsahuje raňajky, ktoré sú zdravé, sladké, sýte, objemovo dostatočné, len niektorým ľuďom náročné na prípravu :). ( Odporúčam zadovážiť si krájač/strúhač zeleniny, a raňajky budete mať hotové v priebehu

VIAC

Harmonické stravovanie

O základných princípoch môjho stravovania sa dozviete aj v sekcii Harmonické stravovanie