Fašírky z tuniaka s cviklovým šalátom

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Share on print

Postup

FAŠÍRKY
Tuniaka pomelieme (rozstrapkáme vidličkou) pridáme na jemno strúhanú mrkvu, na jemno nakrájanú cibuľku, chren, vajíčko – premiešame.
Z hmoty tvarujeme fašírky, obalíme v pripravenom korení a na posolenom masle GHEE osmažíme.

CVIKLOVÝ ŠALÁT (zdroj kyseliny listovej)
Ingrediencie nakrájame, zmiešame, dochutíme a polejeme olejom. Hotovo. :)

Fotogaléria

Potrebujeme

NA FAŠÍRKY:
120 g čerstvého tuniaka
2 väčšie mrkvy
1 jarnú cibuľku
1 vajíčko
2 PL strúhaného chrenu
maslo GHEE
Na obalenie: čierne korenie, sezamové semiačka, kardamom – rozdrvíme

NA CVIKLOVÝ ŠALÁT
4 ks varenej cvikly
3 dcl pohár sterilizovanej mrkvy/hrášku v slanom náleve (nie sladkokyslom)
Kyslé uhorky – podľa chuti ( ideálne rýchlokvasné)
Na dochutenie: olivový olej, soľ, korenie, veľa petržlenovej vňate, jarná cibuľka (cesnak, pór..)

Ďalšie recepty

Pesto z medvedieho cesnaku

Táto bylinka získala názov podľa toho, že ju po zimnom spánku vyhľadávali medvede, ktoré si ňou čistili žalúdok a črevá od nevhodných baktérií, mikróbov a plesní. Tiež to bol zdroj minerálov a vitamínov. Naší predkovia boli kedysi dobrí pozorovatelia, vedeli,

VIAC

Lievance s bryndzou

Takže do tretice, recept s využitím petržlenu a petržlenovej vňate. O účinkoch petržlenu píšem tu : Petržlenové lupienky. A kedže som chcela vytvoriť recept v ktorom by bolo čo najviac chutí ( ajurvéda ich má šesť : sladkú, slanú, kyslú,

VIAC

Valentínske jedlo z mušlí

„SLÁVKY“ sú vynikajúcim zdrojom bielkovín. Majú nízku kalorickú hodnotu, málo tuku, cholesterolu a naopak, vysoký obsah minerálov. Ak kupujete živé mušle ( nie zmrazené) zistite si dátum, do kedy ich máte použiť. Odporúčam čím skôr. Predávajú sa umyté, ale dobré

VIAC

Harmonické stravovanie

O základných princípoch môjho stravovania sa dozviete aj v sekcii Harmonické stravovanie