Fašírky z tuniaka s cviklovým šalátom

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Share on print

Postup

FAŠÍRKY
Tuniaka pomelieme (rozstrapkáme vidličkou) pridáme na jemno strúhanú mrkvu, na jemno nakrájanú cibuľku, chren, vajíčko – premiešame.
Z hmoty tvarujeme fašírky, obalíme v pripravenom korení a na posolenom masle GHEE osmažíme.

CVIKLOVÝ ŠALÁT (zdroj kyseliny listovej)
Ingrediencie nakrájame, zmiešame, dochutíme a polejeme olejom. Hotovo. :)

Fotogaléria

Potrebujeme

NA FAŠÍRKY:
120 g čerstvého tuniaka
2 väčšie mrkvy
1 jarnú cibuľku
1 vajíčko
2 PL strúhaného chrenu
maslo GHEE
Na obalenie: čierne korenie, sezamové semiačka, kardamom – rozdrvíme

NA CVIKLOVÝ ŠALÁT
4 ks varenej cvikly
3 dcl pohár sterilizovanej mrkvy/hrášku v slanom náleve (nie sladkokyslom)
Kyslé uhorky – podľa chuti ( ideálne rýchlokvasné)
Na dochutenie: olivový olej, soľ, korenie, veľa petržlenovej vňate, jarná cibuľka (cesnak, pór..)

Ďalšie recepty

Rizoto s cícerom

Cícer ( cizrna ) patrí medzi strukoviny. Obsahuje vitamíny A, E a hlavne B skupiny. Má v sebe veľké množstvo vlákniny. Ďalej je to draslík, vápnik, horčík, fosfor, železo. Svoje hodnoty nestráca ani varením, alebo konzervovaním. Preto v mojich receptoch

VIAC

Harmonické stravovanie

O základných princípoch môjho stravovania sa dozviete aj v sekcii Harmonické stravovanie