Cuketové placky

Videli ste rozprávku „Ratatouille“ ? Základom tohto jedla je totiž CUKETA. Skúste do prípravy jedál zapojiť svoje deti. Napríklad už iba tým, že ju pôjdu s vami nakupovať, že im dovolíte zeleninu vyberať a tak ju budú aj spoznávať. A keď ešte bude súčasťou hlavnej hrdinky rozprávky ( polievky ratatouille ), neverím, že si cuketu neobľubia :). Ja som z nej tentokrát vyrobila náhradu „pizze“. Vyskúšajte. Deti, ktoré ju u nás ochutnávali si pýtali duple. Cuketa má vysoký obsah minerálov. Pomáha pri liečbe civilizačných chorôb. A keďže je bez výraznej chute, môžete ju pridaním rôznych korenín meniť na stále nové jedlo.

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Share on print

Postup

Cukety poriadne umyjeme pod tečúcou vodou. Nastrúhame na hrubom strúhadle, pridáme syr, vajíčka, v mažiari rozdrvené čierne korenie, soľ (ja solím rozdrvenou himalájskou soľou, ktorú tiež rozdrvím v mažiari).

Ak placky budete robiť deťom, môžete vynechať korenie a cesnak. Pred zapečením môžete vrch placiek poukladať nakrájané paradajky.

Pripravenú zmes rozložíme vo forme placiek na papier na pečenie, a pri teplote 180 stupňov pečieme, kým placky „nechytia“ zlatú farbu. Potom ich ešte môžeme asi tri minútky grilovať, budú chrumkavé :).

Po upečení ich necháme chvíľku chladnúť, lepšie sa oddeľujú od papiera.

Fotogaléria

Potrebujeme

2 ks cukety
2 vajíčka
150 gramov tvrdého syra
soľ, celé čierne korenie
2 strúčiky cesnaku

Ďalšie recepty

Pikantný olej

Radi si dochutíte už hotové jedlo pikantným olejom? Tento olej ja rada používam na ochutenie jedál ako v “ teplej“ tak aj pri príprave jedál v „studenej“ kuchyni.

VIAC

Pstruh s pórom a feniklom na rozmaríne a cviklový šalát

Cvikla obsahuje železo a vyvoláva zásaditú reakciu. Napomáha krvotvorbe. Obsahuje proteíny,sacharidy, vitamíny a minerály ( vápnik, fosfor, železo ). V mojich jedálničkoch sa vyskytuje veľmi často, práve kvôli vysokému obsahu VÁPNIKA a ŽELEZA. Ľudia trpiaci nedostatkom týchto látok, by ju

VIAC

Zelerové hranolky

Zelerové hranolky sú chutnou náhradou zemiakov. Neobsahujú škrob, ale obsahujú široké spektrum potrebných živín. Prečo sú pre organizmus prospešnejšie ako klasické zemiakové si môžete prečítať v mojej knihe „Najedzte sa do štíhlosti“. U niektorých ľudí môže zeler vyvolať alergickú reakciu.

VIAC

Harmonické stravovanie

O základných princípoch môjho stravovania sa dozviete aj v sekcii Harmonické stravovanie