Cuketové placky

Videli ste rozprávku „Ratatouille“ ? Základom tohto jedla je totiž CUKETA. Skúste do prípravy jedál zapojiť svoje deti. Napríklad už iba tým, že ju pôjdu s vami nakupovať, že im dovolíte zeleninu vyberať a tak ju budú aj spoznávať. A keď ešte bude súčasťou hlavnej hrdinky rozprávky ( polievky ratatouille ), neverím, že si cuketu neobľubia :). Ja som z nej tentokrát vyrobila náhradu „pizze“. Vyskúšajte. Deti, ktoré ju u nás ochutnávali si pýtali duple. Cuketa má vysoký obsah minerálov. Pomáha pri liečbe civilizačných chorôb. A keďže je bez výraznej chute, môžete ju pridaním rôznych korenín meniť na stále nové jedlo.

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Share on print

Postup

Cukety poriadne umyjeme pod tečúcou vodou. Nastrúhame na hrubom strúhadle, pridáme syr, vajíčka, v mažiari rozdrvené čierne korenie, soľ (ja solím rozdrvenou himalájskou soľou, ktorú tiež rozdrvím v mažiari).

Ak placky budete robiť deťom, môžete vynechať korenie a cesnak. Pred zapečením môžete vrch placiek poukladať nakrájané paradajky.

Pripravenú zmes rozložíme vo forme placiek na papier na pečenie, a pri teplote 180 stupňov pečieme, kým placky „nechytia“ zlatú farbu. Potom ich ešte môžeme asi tri minútky grilovať, budú chrumkavé :).

Po upečení ich necháme chvíľku chladnúť, lepšie sa oddeľujú od papiera.

Fotogaléria

Potrebujeme

2 ks cukety
2 vajíčka
150 gramov tvrdého syra
soľ, celé čierne korenie
2 strúčiky cesnaku

Ďalšie recepty

Hokaido, fenikel, čakanka – ľahké jedlo

Máte chuť na ľahkú večeru, prípadne chcete vyskúšať novú prílohu k ryži či rybe? Máte doma dyne Hokaido ? Nech sa páči, ponúkam recept, ako si pripraviť chutný a zdravý obed. Ingrediencie sú pre 1 osobu. Jedlo je vhodné aj

VIAC

Petržlenové lupienky

Moju prácu už poznáte. Snažím sa tvoriť recepty tak, aby sme sa vrátili k prvotným produktom pestovateľov a pokiaľ je to možné, k naším domácim farmárom. Vnímam okolo seba dosť časté problémy žien, ale aj mužov s močovými cestami a

VIAC

Harmonické stravovanie

O základných princípoch môjho stravovania sa dozviete aj v sekcii Harmonické stravovanie

Tieto stránky používajú súbory cookies, aby ste získali čo najlepší zážitok z ich prezerania.