Cuketové placky

Videli ste rozprávku „Ratatouille“ ? Základom tohto jedla je totiž CUKETA. Skúste do prípravy jedál zapojiť svoje deti. Napríklad už iba tým, že ju pôjdu s vami nakupovať, že im dovolíte zeleninu vyberať a tak ju budú aj spoznávať. A keď ešte bude súčasťou hlavnej hrdinky rozprávky ( polievky ratatouille ), neverím, že si cuketu neobľubia :). Ja som z nej tentokrát vyrobila náhradu „pizze“. Vyskúšajte. Deti, ktoré ju u nás ochutnávali si pýtali duple. Cuketa má vysoký obsah minerálov. Pomáha pri liečbe civilizačných chorôb. A keďže je bez výraznej chute, môžete ju pridaním rôznych korenín meniť na stále nové jedlo.

Postup

Cukety poriadne umyjeme pod tečúcou vodou. Nastrúhame na hrubom strúhadle, pridáme syr, vajíčka, v mažiari rozdrvené čierne korenie, soľ (ja solím rozdrvenou himalájskou soľou, ktorú tiež rozdrvím v mažiari).

Ak placky budete robiť deťom, môžete vynechať korenie a cesnak. Pred zapečením môžete vrch placiek poukladať nakrájané paradajky.

Pripravenú zmes rozložíme vo forme placiek na papier na pečenie, a pri teplote 180 stupňov pečieme, kým placky „nechytia“ zlatú farbu. Potom ich ešte môžeme asi tri minútky grilovať, budú chrumkavé :).

Po upečení ich necháme chvíľku chladnúť, lepšie sa oddeľujú od papiera.

Fotogaléria

Potrebujeme

2 ks cukety
2 vajíčka
150 gramov tvrdého syra
soľ, celé čierne korenie
2 strúčiky cesnaku

Ďalšie recepty

Pstruh s pórom a feniklom na rozmaríne a cviklový šalát

Cvikla obsahuje železo a vyvoláva zásaditú reakciu. Napomáha krvotvorbe. Obsahuje proteíny,sacharidy, vitamíny a minerály ( vápnik, fosfor, železo ). V mojich jedálničkoch sa vyskytuje veľmi často, práve kvôli vysokému obsahu VÁPNIKA a ŽELEZA. Ľudia trpiaci nedostatkom týchto látok, by ju

VIAC

Špargľová polievka

Najjednoduchšie je špargľu uvariť . Ja vám v tomto recepte ponúkam varenú, ochutenú cesnakom a sójovou smotanou. 100 gramov špargle má nízku kalorickú hodnotu a súčasne odvodňuje – info pre tie ženy, ktoré trápi celulitída :). Má vysoký obsah vlákniny,

VIAC

Závitky z pstruha lososovitého

V tomto recepte viacej využijeme petržlenovú vňať, ktorá bola kedysi veľmi populárna a mňa by veľmi potešilo, ak by sme jej vlastnosti vedeli využívať v čo najväčšej miere. Má vysoký podiel účinných a zdraviu prospešných látok, minerálov, vitamínov, bielkoviny a

VIAC

Harmonické stravovanie

O základných princípoch môjho stravovania sa dozviete aj v sekcii Harmonické stravovanie