Avokádová nátierka – slané raňajky či olovrant

Vhodnou alternatívou sladkých raňajok alebo popoludňajšieho olovrantu je táto moja avokádová nátierka. Je rýchla na prípravu a súca je aj pre športovcov či vegetariánov. Ak si k nej urobíte hrianky a potriete cesnakom, môže sa tváriť ako vegetariánsky „tatarák“.

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Share on print

Postup

Paradajky, papriky, cibuľky či pór si pred mixovaním nakrájame na menšie kúsky.

Avokádo prekrojíme, vyberieme kôstku, lyžicou vydlabeme hmotu a spolu s ostatnými ingredienciami rozmixujeme na roztierateľnú hmotu.

Na obzvláštnenie môžeme pridať napríklad aj šťavu z polovice limetky a 1 PL dijonskej horčice.

Takto pripravenú zmes si natierame na teplé hrianky potreté cesnakom :)

Fotogaléria

Potrebujeme

1 väčšie zrelé avokádo (je mäkké na omak)
100 g sušených paradajok v oleji (použijeme iba paradajky)
200 g zelenej papriky
1 šalotku
6 jarných cibuliek (alebo menší pór)
2 strúčiky cesnaku
podľa chuti rozdrvené čierne korenie a morskú soľ

Ďalšie recepty

Raňajkový koláč

Prvý týždeň mojej 28čky z knihy „Najedzte sa do štíhlosti 1“ obsahuje raňajky, ktoré sú zdravé, sladké, sýte, objemovo dostatočné, len niektorým ľuďom náročné na prípravu :). ( Odporúčam zadovážiť si krájač/strúhač zeleniny, a raňajky budete mať hotové v priebehu

VIAC

Rýchle osviežujúce raňajky či desiata

Počas letných horúčav nás osvieži a súčasne aj zasýti nápoj z rastlinného mlieka (sójové, ryžové, mandľové či kokosové), čučoriedok, malín, či viničiek, alebo akéhokoľvek ovocia, ktoré vám prospieva.

VIAC

Petržlenové lupienky

Moju prácu už poznáte. Snažím sa tvoriť recepty tak, aby sme sa vrátili k prvotným produktom pestovateľov a pokiaľ je to možné, k naším domácim farmárom. Vnímam okolo seba dosť časté problémy žien, ale aj mužov s močovými cestami a

VIAC

Harmonické stravovanie

O základných princípoch môjho stravovania sa dozviete aj v sekcii Harmonické stravovanie