Avokádová nátierka – slané raňajky či olovrant

Vhodnou alternatívou sladkých raňajok alebo popoludňajšieho olovrantu je táto moja avokádová nátierka. Je rýchla na prípravu a súca je aj pre športovcov či vegetariánov. Ak si k nej urobíte hrianky a potriete cesnakom, môže sa tváriť ako vegetariánsky „tatarák“.

Postup

Paradajky, papriky, cibuľky či pór si pred mixovaním nakrájame na menšie kúsky.

Avokádo prekrojíme, vyberieme kôstku, lyžicou vydlabeme hmotu a spolu s ostatnými ingredienciami rozmixujeme na roztierateľnú hmotu.

Na obzvláštnenie môžeme pridať napríklad aj šťavu z polovice limetky a 1 PL dijonskej horčice.

Takto pripravenú zmes si natierame na teplé hrianky potreté cesnakom :)

Fotogaléria

Potrebujeme

1 väčšie zrelé avokádo (je mäkké na omak)
100 g sušených paradajok v oleji (použijeme iba paradajky)
200 g zelenej papriky
1 šalotku
6 jarných cibuliek (alebo menší pór)
2 strúčiky cesnaku
podľa chuti rozdrvené čierne korenie a morskú soľ

Ďalšie recepty

Pesto z medvedieho cesnaku

Táto bylinka získala názov podľa toho, že ju po zimnom spánku vyhľadávali medvede, ktoré si ňou čistili žalúdok a črevá od nevhodných baktérií, mikróbov a plesní. Tiež to bol zdroj minerálov a vitamínov. Naší predkovia boli kedysi dobrí pozorovatelia, vedeli,

VIAC

Závitky z pstruha lososovitého

V tomto recepte viacej využijeme petržlenovú vňať, ktorá bola kedysi veľmi populárna a mňa by veľmi potešilo, ak by sme jej vlastnosti vedeli využívať v čo najväčšej miere. Má vysoký podiel účinných a zdraviu prospešných látok, minerálov, vitamínov, bielkoviny a

VIAC

Rýchle osviežujúce raňajky či desiata

Počas letných horúčav nás osvieži a súčasne aj zasýti nápoj z rastlinného mlieka (sójové, ryžové, mandľové či kokosové), čučoriedok, malín, či viničiek, alebo akéhokoľvek ovocia, ktoré vám prospieva.

VIAC

Harmonické stravovanie

O základných princípoch môjho stravovania sa dozviete aj v sekcii Harmonické stravovanie