Avokádová nátierka – slané raňajky či olovrant

Vhodnou alternatívou sladkých raňajok alebo popoludňajšieho olovrantu je táto moja avokádová nátierka. Je rýchla na prípravu a súca je aj pre športovcov či vegetariánov. Ak si k nej urobíte hrianky a potriete cesnakom, môže sa tváriť ako vegetariánsky „tatarák“.

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Share on print

Postup

Paradajky, papriky, cibuľky či pór si pred mixovaním nakrájame na menšie kúsky.

Avokádo prekrojíme, vyberieme kôstku, lyžicou vydlabeme hmotu a spolu s ostatnými ingredienciami rozmixujeme na roztierateľnú hmotu.

Na obzvláštnenie môžeme pridať napríklad aj šťavu z polovice limetky a 1 PL dijonskej horčice.

Takto pripravenú zmes si natierame na teplé hrianky potreté cesnakom :)

Fotogaléria

Potrebujeme

1 väčšie zrelé avokádo (je mäkké na omak)
100 g sušených paradajok v oleji (použijeme iba paradajky)
200 g zelenej papriky
1 šalotku
6 jarných cibuliek (alebo menší pór)
2 strúčiky cesnaku
podľa chuti rozdrvené čierne korenie a morskú soľ

Ďalšie recepty

Cuketové placky

Videli ste rozprávku „Ratatouille“ ? Základom tohto jedla je totiž CUKETA. Skúste do prípravy jedál zapojiť svoje deti. Napríklad už iba tým, že ju pôjdu s vami nakupovať, že im dovolíte zeleninu vyberať a tak ju budú aj spoznávať. A

VIAC

Špargľová polievka

Najjednoduchšie je špargľu uvariť . Ja vám v tomto recepte ponúkam varenú, ochutenú cesnakom a sójovou smotanou. 100 gramov špargle má nízku kalorickú hodnotu a súčasne odvodňuje – info pre tie ženy, ktoré trápi celulitída :). Má vysoký obsah vlákniny,

VIAC

Harmonické stravovanie

O základných princípoch môjho stravovania sa dozviete aj v sekcii Harmonické stravovanie