Zelerové hranolky

Zelerové hranolky sú chutnou náhradou zemiakov. Neobsahujú škrob, ale obsahujú široké spektrum potrebných živín. Prečo sú pre organizmus prospešnejšie ako klasické zemiakové si môžete prečítať v mojej knihe “Najedzte sa do štíhlosti”. U niektorých ľudí môže zeler vyvolať alergickú reakciu. Po dlhšej dobe zmenených stravovacích návykov sa tieto alergické reakcie u niektorých konzumentov už neobjavili.

Klinčeky znižujú množstvo hlienu v organizme a zvyšujú množstvo žlče. Odstraňujú parazitov a liečia plynatosť spôsobenú parazitmi v žalúdku, alebo črevách. Bobkový list pomáha pri bolesti kĺbov.

Postup

Na rozohriatý rastliny olej ochutený soľou a rozdrveným klinčekom, pridáme pripravené hranolky. Keďže som zástancom kreativity aj v kuchyni, neuvádzam množstvá jednotlivých ingrediencií. Postupne sa naučíte jedlá pripravovať tak, aby chutili práve vám.

Pridáme bobkový list a smažíme do zlatista. Po usmažení vyberieme na papierovú servitku, hranolky tak zbavíme prebytočného oleja.

Takto upravený zelerový koreň do podoby hranoliek, môžeme podávať s mäskom, či s rybami, alebo chutne upraveným tofu.

Co potřebujeme

zeler
rastlinný olej
bobokový list
klinčeky
soľ

Máte otázku? Napíšte nám.

Máte dotaz ohledně rozvozu?
Zavolejte nám.