Valentínske jedlo z mušlí

“SLÁVKY” sú vynikajúcim zdrojom bielkovín. Majú nízku kalorickú hodnotu, málo tuku, cholesterolu a naopak, vysoký obsah minerálov. Ak kupujete živé mušle ( nie zmrazené) zistite si dátum, do kedy ich máte použiť. Odporúčam čím skôr. Predávajú sa umyté, ale dobré je ich pred použitím opláchnuť pod tečúcou vodou. Je to afrodiziakum 🙂 Dbajte na to, aby ste ich dostatočne tepelne upravili.

Postup

Na prípravu mušlí použijeme olej, ktorý sme pripravovali v predchádzajúcom recepte ( nájdete ho na mojej webovej stránke, prípadne tu, na Harmonickom stravovaní ). Na panvicu s pripraveným olejom pridáme vetvičky čerstvej petržlenovej vňate a pridáme opláchnuté mušle. Mali by byť zatvorené, to je znak toho, že sú čerstvé. Jemné pootvorenie nie je škodlivé. Otvorené a mušle s poškodenou ulitou vyhoďte.

Podlejte asi 1dcl vody a pod pokrievkou duste 5 minút. Po piatich minútach mušle premiešame a dusíme ešte 5 – 10 minút, kým sa všetky neotvoria. Podávajte s mrkvovým pyré. (uvarenú, posolenú mrkvu rozmixujete s kúskom masla a štipkou rozdrveného čierneho korenia)

Dobrú chuť a krásneho Valentína 🙂

Co potřebujeme

  • slávky
  • pikantný olej
  • petržlenová vňať
  • mrkva
  • maslo
  • čierne korenie

Fotogaléria k receptu "Valentínske jedlo z mušlí"

Máte otázku? Napíšte nám.

Máte dotaz ohledně rozvozu?
Zavolejte nám.